A 17 éves síző nyárra maga mögött hagyta tiroli otthonát, és az osztrák Mathias Ranalter csapatával leköltözött Csopakra, ahol tökéletes körülmények között tudja végezni a felkészítő edzéseit.

 

A Wellbody Sports Care idén kezdte működését, mint “vándoredzés”. Nagy tapasztalatuk van rehabilitációban, gyógymasszázs, gyógytorna, emellett funkcionális edzések terén is. Dolgoztak nagy nevű sportolókkal, Gyarmati Panka – magyar snowboardos- pedig sípcsonttörését követően fordult hozzájuk.

Új projektjük, amiben egy kiépített kamionnal járják a világot és nyújtanak mind edzői, mind rehabilitációs szolgáltatásokat, idén nyáron a Balatonon tesztelik.

Szonjával már régebbre nyúlik vissza az ismerettségük. Mivel egy faluban élnek Tirolban, többször járt hozzájuk kezelésre. Télen aligha van ideje a családnak hazalátogatni, így a másfél hónapos edzés felér egy nyaralással. Az edzések teljesen személyre szabottak, a 2 edző jelenleg csak Szonjával és testvérével, Rudival foglalkozik.

A sportolók megismerkedhetnek egy teljesen új szemléletű edzéssel.

 

“Sok a kombinált feladat. Dolgozunk waverope-al(erősítő fitnesz kötél), bosu- és fitnesz labdával, de van, amikor egyensúlyozás közben, lesikló pozícióban dobálnak nekünk labdát.”

A napi 2-3 edzés nagyon fárasztó, de van, hogy “kikapcsolódásképpen” úszás, vagy rollerezés van a programban, így biztosítva a változatosságot.

Keresztszalag műtétét követően különös figyelmet igényel, így mintha ezt a programot neki találták volna ki. Az edzéseket egy terápia követi, így a rehabilitációt és az orvosi hátteret sem hanyagolja el.

Bár közeledik a síszezon, egyelőre a legnagyobb cél, hogy a lába 100%-os állapotba kerüljön, az egészségét tartja prioritásnak.

“Most lesz egy kontrollom Dr. Hosernél, akinél a műtétem volt. Meg szeretném várni, hogy mit mond, mielőtt célokat tűzök ki a szezonra. Eddig úgy néz ki, október-november környékén állhatok sílécre.”

 

Edzőjével, Barbai Áronnal a nyár végén kezdik meg a közös munkát.

“Legalább addig neki is van egy kis nyári szünet.” – tette hozzá Szonja nevetve.