Távozik Stark Márton, az alpesi sízők szövetségi kapitánya. A szakember 2016 januárja óta irányította a szakágat, korábban több szezonon keresztül segítette Miklós Edit olimpiai hetedik és világkupa versenyen harmadik helyezett síző edzéseit, versenyzését.


 Hétfőn azonnali hatállyal lemondott alpesi szövetségi kapitányi megbízatásáról Stark Márton, aki a következőkkel indokolta elhatározását:

“Döntésem oka, hogy Bajai András már leváltott szövetségi elnökkel, az ő eddigi magatartásával, bármely tevékenységével régóta nem tudok azonosulni, így sem vele, sem az általa kinevezett, megbízott személyekkel nem kívánok együtt dolgozni. Bajai András novemberi kinevezésétől mostanáig folytatott tevékenysége vállalhatatlan, ezt az időszakot a szakmaiatlanság, a rombolás és teljes fejetlenség jellemezte, amelyet eddig sem én, sem a többi a sísportban tevékenykedő jó szándékú ember sem tudott eléggé ellensúlyozni. A folyamatos feljelentések és bírósági ügyek, amelyeket Bajai András még magával a szövetséggel szemben is kezdeményezett, teljesen ellehetetlenítették a működést szakmai és emberi oldalról egyaránt. 
A magyar sísport rég nem látott mélyponton van, hónapok alatt ment tönkre az elmúlt tizenkét év munkája, a nemzetközi színvonalú és eredményeket hozó szakmai programok, nem utolsósorban a magyar sísport nemzetközi és hazai megbecsülése.

A személyemet is ért megalapozatlan, tisztességtelen és személyeskedő vádaskodások lehetetlenné teszik számomra a hazai munkát.

Bíztam benne, hogy Miklós Edit szövetségi elnökké választása még időben változást hoz, de hiába választották meg a legsikeresebb magyar alpesi sízőt elnökké, a szövetség „Bajai & Társai” számtalan jogi trükkel korlátozzák a törvényes működést, jogtalan intézkedéseikkel működésképtelenné teszik a sísport helyzetét hazánkban.

Ha majd ismét érdemben tudok tenni a magyar sísportért olyanokkal, akik szintén a sportért akarnak tevékenykedni, szívesen folytatom a megkezdett munkámat. A pénz szakértelem nélkül nem ér semmit, a mostani generáció és az ezt követő is elveszni látszik az igazi sísport számára. 
Remélem, hamarosan eljön az idő, amikor a magyar sísport ismét a folyamatos fejlődés, a szakmailag következetes építkezés és a békés munka útjára léphet. 
Kívánom Miklós Editnek, hogy vezetése alatt újra sikerekben gazdag legyen szeretett sportágunk. További sportsikereket kívánok minden versenyzőnek. 
Budapest. 2018. 07. 09. 
Tisztelettel: Stark Márton”
 
 
 
 
 
















 
 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.