A MOL-ÚJ Európa Alapítvány közösen a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságával és a Nemzeti Sportügynökséggel országos, nyílt, nyilvános pályázatot hirdet 18-22 éves, magyar állampolgársággal rendelkező, sportolók részére, akik középiskolai vagy felsőoktatási tanulmányaik folytatása mellett országos vagy nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és továbbra is céljaik között szerepel a további szakmai fejlődésük, valamint sportkarrierjük hosszútávú építése.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. szeptember 30. 23 óra 59 perc

Pályázni az alábbi célokra lehet:

A. kategória: Tandíj, tanfolyam stb. díjára, amely segíti a sportolók kettős karrierúton történő előrehaladását, amely a pályázat kiírásában megfogalmazott egyik fő cél.

o             felső szintű oktatás

o             egyéb oktatás

o             oktatást kiegészítő tevékenység

B. kategória: Eszközvásárlásra a pályázó országos és nemzetközi versenyekre való felkészüléséhez (felszerelés, sporteszközök stb.)

o             sporteszköz

o             rehabilitációs eszköz

o             orvosi segédeszköz

C. kategória: A hazai és nemzetközi felkészítő edzésekre, edzőtáborokra, valamint a nemzetközi és országos versenyekre történő eljutás költségeinek finanszírozásra (pl. útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj). Saját gépjármű költsége nem elszámolható!

o             távolsági autóbusz, MÁV-Start, nemzetközi vasúti jegy

o             repülőjegy (economy vagy ezzel egyenértékűtől különböző elszámolás tilos)

o             legfeljebb 2 fő szállásköltsége (nagyobb foglalás esetén részleges elszámolás lehetősége)

o             személygépjármű bérleti díja (maximum 50.000 Ft értékben)

o             éttermi vendéglátás (maximum 40.000 Ft értékben)

o             nevezési díj, hozzájárulás

 

D. kategória: Egyéb, a sportoló pályafutásához kapcsolódó költségekre, amelyek a pályázókat segítik a színvonalas és tartósan jó eredmények elérésében, és amelyek nem férnek bele az A, B vagy C kategóriákba (pl. koreográfus óradíj, sportpszichológus, orvos-egészségügyi szolgáltatások stb.)

 

A fentiekben felsorolt tételeken kívül továbbiakra vonatkozó költségek nem elszámolhatók!

Amennyiben egy pályázó több kategóriára is pályázik, úgy kérjük, hogy a felhasználás módját a megfelelő dokumentumban részletezze!

Táplálékkiegészítők finanszírozására egyik kategóriában sem lehet pályázni.

Kizárólag olyan költségekre vonatkozó támogatási igényt fogadunk el, melyet nem fedez a sportági szakszövetség semmilyen utánpótlás támogatási forrásból.

Kik pályázhatnak?

Pályázatot nyújthatnak be a Nemzeti Versenysport-fejlesztési Program I-IV. kategóriájában szereplő sportágak versenyzői, akik

o             Magyarországon nyilvántartásba vett sportegyesületnél leigazolt versenyzők;

o             rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakóhellyel és magyarországi tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal;

o             18. életévüket legalább a jelen pályázat kiírásának az évében (2023. évben) betöltik vagy 22. életévüket legfeljebb 2023-ban töltik be;

o             legalább országos bajnokságon elért 1-3. helyezéssel vagy nemzetközi, különösen a felnőtt és korosztályos világ- és Európa-bajnokságok versenyein elért 1-8. helyezéssel rendelkeznek a pályázat benyújtásának évében, vagy az azt megelőző kettő évben.

 

A 18. életévét be nem töltött pályázó pályázatának érvényességi feltétele a törvényes képviselő hozzájárulása a pályázat benyújtásához. A törvényes képviselő a hozzájárulást a pályázati űrlap aláírásával adhatja meg.

Kizáró okok:

Nem tudunk pályázatot fogadni sportegyesületektől, kluboktól, iskolai csapatoktól, diáksport-egyesületektől.

A teljes pályázati kiírás és az információkérés elérhető itt.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.