Versenynaptár

Tóth Zita, a Vasas SC 16 esztendős síelője nem csak a Pinocchio versenyen állhatott dobogóra, Andorrában, a Borrufa-kupán 4 aranyérmet is nyert, és a Pokal Lokán második helyen végzett.
„Nagyon sok edzés vezetett a sikerhez. Ausztriai sígimnáziumban, távol a szüleimtől, készülök a versenyekre ‒ nyilatkozta a hétvégén ezüstérmet szerző sízőnk. – A célom az, hogy egyszer olimpiai bajnok legyek. Most egy korszak véget ér, a serdülőből fellépek az ifjúsági korosztályba, ahol sokkal keményebb ellenfelekkel kell szembenéznem. 2020-ban Lausanne ad otthont az ifjúsági téli olimpiának, ahova természetesen szeretnék eljutni.”

Zita sikeréről Stark Márton szövetségi kapitány az utanpotlassport.hu-nak elmondta, hogy 3 év kemény munkája látszik most beérni. Zita nagyszerűen fejlődik, amit az eredményei is bizonyítanak. Az ifjúsági mezőnyben már jóval nehezebb dolga lesz. Hosszabb lécek, idősebb ellenfelek, teljesen más szellemben kell a rajthelyre állni a versenyeken. De, ha minden így megy tovább, Zitában megvan a sikeres pályafutás lehetősége. 

A teljes cikk itt olvasható

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.