A biatlon utánpótlás csapat 1 hete Martellben tartózkodik IBU táborban, amely hamarosan zárul. A két magyar versenyző a Junior IBU Kupa versenyein folytatja a szezont a jövő héttől.

Sportolóinkat az olaszországi biatlon centrumba Muskatal István kísérte el, aki beszámolót is írt az élményekről.

„Bozóki Laura (Vasas SC) és Szőllős Dániel (Gyöngyösi Honvéd Zalka SE) biatlonosok számára versenyszerű edzést tartottunk tegnap és tegnapelőtt. A táborban egyébként minden nap a vezető edzők tartják az edzéseket, valamennyi alkalommal különböző foglalkozásokkal készülnek.

Dominik Windisch, egykori Világkupa győztes és olimpiai bronzérmes 4 napig velünk volt és szintén hasznos instrukciókkal látott el minket. Rajta kívül az IBU ACADEMIA edzői is segítették a munkát, valamint az itt levő csapatok edzői is. Ez az első igazi havon töltött edzőtábor versenyzőink számára, rengeteg új információval és segítséggel a következő generáció számára.

A következőket gyakoroltunk a tábor ideje alatt: sítechnikai gyakorlatok, botozás technikák, testtartás a sílécen, lőtéri technikák, lövészeti technikák stb. Egyszóval teljesen átfogó edzésmunka volt.

Jó fejlődést mutatnak a versenyzőink a héten, reméljük, a legtöbb ismeretet a jövőben is alkalmazzák majd, és ennek segítségével az otthon maradottak is fejlődni tudnak.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.