Két utánpótlás korú biatlonosunk, Bozóki Laura és Szőllős Dániel is elindult a Martellben rendezett korosztályos IBU Kupa sprint számában.

A szerepléről Muskatal István, edző küldött összefoglalót.

Laura és Dani a Junior IBU Kupa szezon első versenyét teljesítették. Jelen állás szerint mi nem a kapott hátrányra koncentrálunk, hanem inkább arra, hogyan tudunk egyre jobb eredményeket elérni. A mai versenyek folyamán minden úgy történt ahogy mi az elterveztük. Felmértük, hol állunk a biatlon nemzetközi szintjén. Feljegyeztük a következő szombati Szuper sprinten mire kell következő lépésben figyelni. Amennyiben minden alkalommal egy-egy kis lépcsőt meglépünk, egyre jobbak lesznek az eredmények. Aki megnézi a lövészetet nem lát csak hibákat. Én azt látom, hogy a Laura a mezőny második leggyorsabb lövője volt. Míg Dani az erős középmezőny állt helyt. Szeretnénk ezt tartani és amennyiben sikerül, egyre pontosabban lőni, de semmiképpen lassabban. A futás az az állóképességen és erőn múlik. Ezt nehezebb fejleszteni szezon közben, de igyekszünk. A legfontosabb a sífutáson, ha már benne vagyunk a szezonban az az, hogy a legoptimálisabban használjuk el az energiát. Erre nagyon figyeltünk, és ez is sikerült. Van 8 technika a szabad stílusú sífutásban. Ezen technikák megfelelő időben és mennyiségben való használata a legfontosabb. Erre nagyon nagy hangsúlyt kell fordítanunk. Itt kell nagyon sokat fejlődni.

Büszkék vagyunk az elért eredményekre! Köszönjük a sok támogató üzenetet.”

Bozóki Laura a 112 fős mezőnyben a 88. helyen zárt. Eredménylista: https://www.biathlonworld.com/results/BT2223JIBUCP01JWSP

Szőllős Dániel 10 km-es sprintben a 136 indulóból a 112. lett. Eredménylista: https://www.biathlonworld.com/results/BT2223JIBUCP01JMSP

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.