Két biatlonos fiatalunk, Bozóki Laura és Szőllős Dániel ismét próbára tette magát, ezúttal a junior IBU Kupa obertilliach-i állomásán egyéni versenyben indultak.

Muskatal István edző az Obertilliach-i egyéni versenyben nyújtott teljesítményüket értékelte.

„Mielőtt elhamarkodottan kijelentenénk bármit, ami a jövőre hatással lehet, nézzünk egy kicsit a végeredmények mögé. Korábbi értékeléseimből merítve természetesen.

Dani futását egyenletessé tettük mind az öt körre. Egyre inkább tudja magát követni a pályán, ami nagyon nagy eredmény. A lövészetét próbáljuk a mostani feltételekhez adottan igazgatni. Eddig eredményesen haladunk előre.

Laura futását sikerült úgyszintén stabilizálni és egyenletessé tenni. Ez alatt a sebességét értem. A lövészete az egész mezőnyben kiemelkedő. A második fekvő és második álló lövészete az első leggyorsabb volt a mezőnyben. Összesen 2,5mp-el maradt el az első legjobb lövőtől. A lőtéren töltött időn majd még sokat dolgozunk, hogy ott se kapjunk hátrányt.

Ezek azok a tényezők, amelyek mindenkinek ugyanazok. Igyekszünk a lemaradásunkat itt minimalizálni.

Végül, hogy mindenki jobban értse, a junior korosztály egyel magasabb korcsoport, mint Laura és Dani korcsoportja.

Kitartóan és szorgalmasan megyünk tovább!”

Bozóki Laura a 100. helyen végzett a 110 fős mezőnyben.

Szőllős Dániel a 114. lett a 124 induló között.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.