Az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományban szombaton megkezdődik a január 28-ig tartó Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. A kontinens egyik legnagyobb korosztályos eseményén 21 magyar sportoló 6 sportág képviseletében vesz részt. Az ünnepélyes fogadalomtételen Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó mondta elő az eskü szövegét, aki egy rövid motiváló beszéddel lelkesítette az ifjú sportolókat.

 Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: a sportvezetés számára a téli olimpiai sportágak támogatása, valamint számukra a biztos háttér megteremtése kiemelten fontos.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az elvárásokról azt mondta: nem az eredmények a legfontosabbak, hanem hogy a magyar fiatalok érezzék át, milyen egy multisport eseményen Magyarországot képviselni, szurkoljanak egymásnak és hozzák ki magukból a legjobbat.

Az eskütételen jelen volt Dr Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke is.

 

A magyar csapat tagjai:

    alpesi sí:

Bányai Attila Eberhard, Szabó-Szélyes Szilárd, Vass Dániel Bertalan, Harmati Virág Zsuzsanna, Kovács Blanka, Körtvélyessy Dóra, Szeghalmi Fanni

    biatlon:

Bozóki Laura, Szőllős Dániel

    curling:

Kárász Raul, Szilágyi Deli, Nagy Lola, Lauchsz Laura

    műkorcsolya:

Zsembery Anna Katinka

    rövidpályás gyorskorcsolya:

Major Dominik Gergely, Jancsó Zalán, Szigeti Dóra, Haltrich Luca

    hódeszka:

Szabó Marcell (alpin), Barabás Bálint Attila (cross), Tóth Lili Anna (cross)

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.