Az utánpótlás válogatott tagjai - Bere Larissza, Bere Zója, Kovács Oroszlán Anna, Kunos László és Holló Martin - részvételével zajlott Ramsau am Dachstein-nen január 12-15. között az edzőtábor és FIS verseny. A csapatot Pónya Sára edző vezette, aki értékelte a négy nap eseményeit.

Az első nap a kiutazást követően a klasszik edzésről, technikázásról szólt. Majd következett a verseny első napja distance, 7,5 / 5km-s távokon. Remekül versenyeztek a fiatalok, meglepően jól mozogtak, eredmények terén is megvagyok elégedve a teljesítményükkel.

A második versenynapon 1,2km-es sprintben mérték össze tudásukat az indulók. A mieink kiemelkedően teljesítettek ahhoz képest, hogy ez volt életük első klasszik sprintversenye. A klasszikus stílus nagyobb nehezítés számukra, azonban nagyon remekül kezelték a feladatot és technikailag is szépen mentek végig a távon. Martin jól teljesített, hiszen a prológból tovább jutott az előfutamba.

Vasárnap délelőtt 45 perc klasszikus technikai edzést végeztünk, ezután 50 perc skating intervall edzés következett. A klasszikus stílusnál többen is visszajeleztek, hogy igazán megkedvelték a klasszikust ezen a versenyhétvégén.
Hasznos hétvégét zártunk, nagyon jó tapasztalatszerzés volt a gyerekeknek versenyzés terén, hogy egyre többször átélhessék egy nemzetközi verseny és pálya sajátosságait, belátást nyerhettek a léc tisztítás, illetve waxolás alapjaiba. Kiemelkedően jó eredmények is születtek.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.