Férfi lesiklásban Bányai Attila a 33., az U18-asok között 2. lett a junior alpesi világbajnokságon, melyet St. Antonban rendeznek. Ezzel az eredménnyel ismét sikerült újabb rangos nemzetközi versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtania a tavalyi 3. helyezése után, melyet kombinációban szerzett, ugyancsak junior vb U18-as kategóriájában.

„Nehezek voltak a látási viszonyok, de jó volt Lake Louise után ismét gyors számot menni. Nagyon magas szinten kellett síelni, hogy eredményes legyen az ember, mivel az időjárás miatt a tartalék rajtból indították a mezőnyt, és a rövidebb pályán egy-egy hiba jobban befolyásolta a végeredményt. Nagyot nem hibáztam, csak a cél előtt volt egy kis bizonytalanság. Kedvencemmé váltak a gyors számok, úgy érzem, fekszenek nekem. Köszönöm a franciák és a szövetségi kapitány segítségét!” - mondta Bányai Attila.

Bányai Attila lesiklása videón elérhető itt.

Ő az első magyar alpesi síversenyző a férfiak között, akit profi stáb segít a junior világbajnokságon. Attila csapatának tagjai az APEX 2100 neves szakemberei:

Sasha Rearick – edző, alpesi igazgató, korábban az amerikai válogatottal dolgozott, edzette többek között Lindsey Vonnt, Ted Ligetyt, tevékenykedett főedzőként, de utánpótlás edző is volt
Arnaud Favre – Attila edzője, Európa Kupa csapattag volt a francia válogatottban
Alessio Bonardi – szervízember
valamint Szepesi Bertold, szövetségi kapitány.

"Színvonalas csapatot sikerült a szövetségnek összeraknia Attila számára, és kiváló a kooperáció a csapat tagjai között. Versenyzőnk az APEX 2100 tanulója, ez egy úgy nevezett francia síakadémia, amely nemzetközi érettségit ad, az edzések mellett a tanulás sem szorul háttérbe. Megtisztelő számunkra az APEX kiváló szakembereivel együtt segíteni Attilát a junior vébén. Ő kiemelt versenyzője a válogatottnak, és támogatásban részül. Ami a mai lesikló versenyt illeti a cél az volt, hogy 30-ban végezzen Attila, végül a 33. lett, de szépen helyt állt. Holnap újabb szám következik. Egy olyan alpesi csapatkombinációs versenyt rendeznek, melyben az egyik versenyző SG-t megy, a másik szlalomot. Ezt az új formátumot teszteli a FIS a junior vébén. Bányai Attila versenyez előbb, majd szlalomban Úry Bálint következik Attilát 30-ba várjuk, és csapatban még előrébb is végezhetnek" - nyilatkozta Szepesi Bertold, szövetségi kapitány.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.