Szenzációs siker az EYOF zárónapján: az alpesi síző Bányai Attila aranyérmes lett szuperóriás-műlesiklásban! A Callberg SE sportolója a verseny után a következőket nyilatkozta a MOB Médiának:

 „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernem, segített a szezon elején szerzett sok-sok tapasztalat, hiszen Amerikában voltam előfutó női Super G-n és lesikláson is, ráadásul a gyors számok mindig is az erősségeim voltak. A pálya nem volt különösen nehéz, ám éppen ezért nagyon szoros volt a verseny, kis különbségek alakultak ki az élmezőnyben, minden egyes századmásodpercért meg kellett küzdeni. Ha őszinte akarok lenni, vártam magamtól a jó helyezést, most azt is megtudtam, hogy ez a valaha volt legjobb magyar eredmény EYOF-on alpesi síben – ennek is örülök, mert a hazámnak szereztem ezt az aranyat. Nem volt hibátlan futam, a pálya elején egy kicsit túlhúztam egy ívet, de ha azt nem úgy csinálom, talán másképp jött volna ki a sebesség, úgyhogy összességében jó volt.” 

A többi magyar síző is helytállt.

A fiú mezőnyben Vass Dániel (Team Evolution Alpine Racing) az 54. helyen végzett: „Nagyon élveztem a versenyt, nagyon jó élményt nyújtott, s bár az ugráson izgultam egy kicsit, végül tök jól megcsináltam. A botomat a harmadik kapunál kicsit elvesztettem, de végül épségben leértem, és nagyon élveztem az egészet. Örülök, hogy itt lehettem, sohasem fogom elfelejteni ezt az eseményt.”

A lányok versenyében Szeghalmi Fanni (FreeRide Club) 47. lett, és kicsattant a boldogságtól, amikor leért a hegy aljába: „Nagyon élveztem az egészet, mint gyerekként a vidámparkot, amikor valami nagyon lendületes játékon játszottam. Nekem minden verseny olyan, mintha az első lenne, nem izgulok, hanem jóféle izgalom vesz rajtam erőt – ez éltet, imádom az érzést. Minden verseny tanulságos, ez is az volt, az EYOF pedig összességében hatalmas élményt jelentett.”

Harmati Virág (Körte SE) élete első ugratóját az EYOF szombati napján teljesítette, és bár izgult egy kicsit, végül jól lehozta a versenyt, és az 51. helyen végzett. „Sohasem mentem még ugratós pályán, nagyon izgultam, mert közben meg szerettem volna a lehető legjobban teljesíteni – mondta Harmati. – Nem volt tökéletes menet, lehetett volna jobban engedni, de most ennyi tellett tőlem. Az időeredmény pedig lesz még jobb is…”

Szepesi Bertold szövetségi kapitány számára az volt a legfontosabb, hogy mind a négy magyar síző épségben leért a hegyről, s hogy mindenki élvezte az eseményt, Bányai Attila teljesítményét azonban természetesen ő is kiemelte. „Attilának a negyedik legtöbb FIS-pontja volt a rajtlistán, így bíztunk a dobogós helyezésben – mondta Szepesi. – Tegnap este beszélgettünk vele és a francia edzőjével, jó kedve volt, azt mondta, hogy megpróbálja megnyerni a versenyt. Sikerült, amiért csak gratuláció jár!”  

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.