Az olimpiai szereplés és a junior vb-dobogó az EYOF-győztes magyar síző távlati célja, de ebben a szezonban már a felnőtt Európa-kupában is versenyezne.

A következő években korosztályának legjobbjaival szeretné tartani a lépést és a junior világbajnokságon a dobogós helyezést célozza meg Bányai Attila, aki aranyérmet nyert szuperóriás-műlesiklásban a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A 17 éves tehetség a Kossuth rádiónak beszélt az EYOF-on aratott diadaláról, melyet annak ellenére is bravúrosnak nevezett, hogy előzetesen is az éremszerzés volt a célja az olaszországi multisport eseményen.

    "Biztos, hogy nekem rengeteget segített, hogy Franciaországban egy síakadémián készülök és tanulok" - mondta a magyar alpesi síző. - "Kint az edzéseken sokkal több az akció, sokkal több a szakember, az akadémián pedig nagyon figyelnek arra, hogy egy-egy atlétából kihozzák a legjobbat."

    Bányai Attila beszélt arról, hogy a fejlődése érdekében a következő években is külföldön kell majd élnie, mert a kinti feltételek lényegesen kedvezőbbek a magyarországiaknál. A közeli jövőben pedig a legfontosabb számára az, hogy a legjobbakkal tartani tudja a lépést kortársai között.

    "Ami biztos, hogy én junior világbajnokságon szeretnék a következő négy évben minimum egy dobogós helyet elérni. Ha a generációmmal tudom tartani a szintet, akkor majd, amikor én leszek a legidősebb a juniorok között, biztosan lesz esélyem nyerni" - jegyezte meg az idei junior (U21) vb-n az U18-asok között lesiklásban ezüst-, szuperóriás-műlesiklásban pedig bronzérmes Bányai Attila, aki a 2026-os olimpián is szerepelne és három-négy éven belül a felnőtt világkupában is bemutatkozna. Idén pedig már a felnőtt Európa-kupában méretné meg magát.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.