Versenynaptár

Óriás-műlesiklásban Hozmann Szonja a 49. lett, Maróty Mimi az 58. helyen teljesítette a pályát, végül kizárták. Kékesi Márton 53. lesiklásban.
Aksel Lund Svindal lett a férfi lesiklás olimpiai bajnoka, Kékesi viszonylag óvatos menetet ment, és több mint 11 másodperces hátrányával a mezőny végén zárt.

"Elégedett vagyok, mert teljesítettem a pályát egészségesen. Lesiklásra nem igazán tudunk készülni otthon, így nem érzem a helyes íveket. Sokan mondták, hogy ne induljak, ha rázósnak érzem, de miért ne!? Így legalább ebben a számban is volt magyar résztvevő. Viszont már nagyon várom a technikai számokat, mert azokban jobb vagyok" - értékelt az MTI-nek Kékesi.

A női óriás-műlesiklást szintén csütörtökön rendezték meg a phjongcshangi téli olimpián. Az első futamban a két fiatal olimpiai újonc közül Hozmann a 76., Maróty a 77.-ként rajtolt, és a pályát teljesítve Szonja 54. helyről, Mimi 65. helyen várta a folytatást.

A második futamban sikerült mindkettőjüknek előrelépnie, a 16 éves Hozmann Szonja a 49. lett, a 19 éves Maróty Mimi az 58. helyezést érte el, őt végül kizárták.

Pénteken is szurkolhatunk a lányoknak, akik szlalomban versenyeznek. A férfiaknak szuperóriás-műlesiklást rendeznek, a mezőnyben Kékesi Mártonnal.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.