A Magyar Sí Szövetség, a Magyar Diáksport Szövetség és a Normafa Park rendezésében Budapesten, a Normafa Parkban került lebonyolításra a 2023. évi Sífutó Diákolimpia. 

Nagyon várta a sífutó társadalom, hogy az elmúlt 2 év után végre igazi magyarországi sífutó pályán lehessen megrendezni a versenyt. A hideg ezúttal mellénk állt, így a Normafa Parkban kialakított sífutó pályára elegendő mennyiségű havat gyártottak le a hóágyúk, és ennek köszönhetően ragyogó nyomvonalú körpályákat sikerült kialakítani. 

A versenyre Petráhn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára is kilátogatott, aki sok sikert kívánt a verseny lebonyolításához. Összesen hat különböző korcsoportban versenyeztek a diákok, akik szinte mind egyetértettek abban, hogy nagyon jól futható pályát sikerült kialakítani a Szaniszló réten. A pályában volt kanyarral tűzdelt lefelé, alig észrevehető hosszú, nyújtott felfelé, illetve meredek rész is, így a sífutó technika összes elemét alkalmazni kellett a minél jobb eredmény elérése érdekében. Az időjárásra sem lehetett panasz, hiszen tökéletes sífutóidő várta a részvevőket: a hideg, de napos idő a pálya állapotának is kedvezett, hiszen kemény, kifagyott nyomban tudta minden versenyző, egyenlő feltételek mellett teljesíteni a távot. A versenykiírásnak megfelelően a kisebb korcsoportok számára ún. klasszikus stílusban zajlottak a versenyek, míg a nagyobbak a korcsolyázó technika elemeit váltogatva haladtak végig a pálya nyomvonalán. 

Szurkolástól hangos volt a Szaniszló rét egész nap, hiszen a versenyzőtársak, edzők és szülők végig biztatták a diákokat, akik a korcsoportjuknak megfelelő távokat (több kört is) teljesítették az 500 m és 1000 m-es körökön. 

Az I., II. és III. korcsoportos diákok délelőtti versenyét követően, az eredményhirdetésen Fonti Krisztina, a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármester asszonya és Mikó Gergely a Normafa Park igazgatója, a Magyar Sí Szövetség Elnökségi tagja adta át az érmeket és okleveleket az 1-6. helyezett diákok számára.

A verseny a IV, V. és VI. korcsoportos diákoknak a délutáni órákban folytatódott, végül a napot egy jó hangulatú, esti eredményhirdetés zárta. 

Szívből gratulálok minden egyes versenyzőnek a teljesítményéhez, és nagyon szépen köszönöm annak a 35 fős lelkes szervezői csapatnak a munkáját, akik a verseny előkészítésében, szervezésében részt vettek,  majd a lebonyolításkor az igazoltatásnál, a sífutó pálya kijelölésében, a nyomvonal elkészítésében, a rajtzónában, célzónában, a versenypálya biztosításában, a versenyzők által teljesített körök számlálásában, a versenyirodában szakszerűen végezték a rájuk bízott feladatokat, ezzel is hozzájárulva a fantasztikus hangulatú verseny sikeres lebonyolításhoz. 

Bereczki Brigitta
északi szakágvezető

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.