Válogatott sízőnk FIS pontjai tovább javultak, és a legeredményesebb magyar férfi versenyzőnkké lépett elő a FIS világranglistán.

A Fullsport SE sportolója a németországi Oberjochban nyert ismét nemzetközi versenyt, és az elért 26,35 FIS pont nemcsak a legjobb eddigi magyar eredmény óriás-műlesiklásban, de Bálint ezzel a sikerrel a következő világranglistán már 28,3 átlagponttal rendelkezik majd, ami a 180. hely környékére helyezi őt.

Különösen figyelemreméltó, hogy a korosztályában, a 2003-2006 között született versenyzők között ez a legjobb 10 versenyző közé emeli. Várhatóan nem lesz előtte ilyen fiatal korosztályba tartozó sem osztrák, sem svájci versenyző (persze még javíthatnak ők is, de Bálint is).

De nemcsak GS pontjait javította meg. A németországi Sudelfeldben rendezett FIS versenyen a 2.lett és 35,43 FIS pontot csúszott, ami az eddigi legjobb magyar férfi pont az aktív magyar férfi versenyzők között a 2020-as szezontól működő új pontszámítási rendszer alapján.

Gratulálunk a Fullsport SE fiatal tehetségének, további sikeres szereplést kívánunk neki!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.