A tegnapi sporttörténelmi siker után a mai óriás-műlesikló versenyben a pálya alaposan kifogott a mezőny egy részén az alpesi sívilágbajnokságon, Courchevelben. Sokan kiestek, köztük sajnos a magyarok is: Úry Bálint, Kékesi Márton és az izraeli színekben induló Szőllős Benjamin.

"Nagyon hosszú, nagyon kanyaros és borzasztó jeges - így fest a mai első futam pályája az alpesi vb férfi óriás-műlesiklás versenye előtt" - mondta Szepesi Bertold, szövetségi kapitány a rajtot megelőzően.  Majd a verseny után a következőképpen értékelt: "Bálintnak még sokat kell tanulnia. Ami Marcit illeti, meglepett, hogy kvalifikálta magát ebben a számban is, tavaly nem is javított pontot és nem edzett annyit erre a számra, mint szlalomra. Nincs mit szégyenkezni, hiszen már az a tény is nagy siker. hogy kvalifikálták ketten is magukat a főversenyre."

Folytatás holnap műlesiklásban.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.