Újabb sporttörténeti siker! A mai kvalifikációból három magyar férfi síző került a műlesiklás holnapi főversenyének 100 fős mezőnyébe az alpesi sívilágbajnokságon Couchevel-Meribel-ben. Ilyen a férfi sízőink esetében még nem fordult elő. A mai versenyen a következő eredmények születtek:

7. Úry Bálint

12. Kékesi Márton

15. Trunk Tamás

Dicséretes eredmény, hogy ketten is dupláztak a csapatban, Kékesi Márton és Úry Bálint ugyanis a szlalom mellett óriás-műlesiklásban is kiharcolta a döntős indulást. A csapat legfiatalabb tagja, Hozmann Rudolf sajnos kiesett az első futamban.

A nőknél nem rendeztek selejtezőt, négy sízőnk állt rajthoz a 122 fős versenyen. Hozmann Szonja egy harcos első futam után 56. helyen várta a folytatást. A második futamban a 42. helyen zárt.

Majtényi Hanna és Junia Brigitta nem került be a második futamba, mivel 60-on kívül végeztek, de jól helytálltak a nehéz körülmények között. ugyanis a meleg miatt gyorsan romlott a pálya állapota:

66. Junia Brigitta

69. Majtényi Hanna

Tóth Zita az első futamban a pálya utolsó felében rálépett az egyik kapura, és kiesett.

Vasárnap a vébé zárónapján a férfiaknál szlalomban avatnak bajnokot.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.