Óriás-műlesiklásban Úry Bálint és Tóth Zita győzedelmeskedett az országos bajnokság záró napján. Zita az összetettet is hozta, a férfiaknál viszont Hozmann Rudolf lett az összetett bajnok.

Meglepetés eredmény született az Felnőtt Országos Alpesi Síbajnokságon, melyet csütörtökön és pénteken rendezett meg a Magyar Sí Szövetség az ausztriai Grebenzenben. A férfiaknál Hozmann Rudolf szerezte meg az összetett elsőséget. A nőknél Tóth Zita megőrizte bajnoki címét összetettben.

Az első versenynapon műlesiklásban, másnap óriás-műlesiklásban versenyeztek a sízők, és a két szám eredményei alapján összetett bajnokokat is hirdettek. A futamokon elindultak a februári felnőtt alpesi sívilágbajnokságon sikeresen versenyző sportolóink is, akik közül ezúttal Kékesi Márton, Úry Bálint, Hozmann Szonja, Tóth Zita és Hozmann Rudolf is szerzett országos bajnoki címet. A téli EYOF-on aranyérmes Bányai Attila, valamint Trunk Tamás nem vett részt a bajnokságon. 

Csütörtökön műlesiklásban álltak rajthoz az indulók. A férfiaknál a rutinos Kékesi Márton (DVTK) megszerezte a 18. bajnoki címét. Hozmann Rudolf (Procelero SE) hozta a szezon második felében kialakult jó formáját, és becsúszott a második helyre. A harmadik helyezést Nagy Bence (Rozmaring SE) szerezte meg. A nőknél a nagyon jó formában síző Hozmann Szonja (Procelero SE) legyőzte a papírforma szerint esélyesebb Tóth Zitát (Vasas SC), aki így a dobogó második fokára állhatott fel. A szám harmadik helyezettje Majtényi Hanna (Callberg SE) lett.  

Az országos bajnokság pénteki versenynapján óriás-műlesiklásban a nőknél Tóth Zita (Vasas SC) megvédte bajnoki címét, őt a dobogón Majtényi Hanna (Callberg SE) és Junia Brigitta (Snowline SE) követte. A férfiaknál Úry Bálint (Fullsport SE) nyerte a számot Nagy Bence (Rozmaring SE), Szabó Szélyes Szilárd (Fullsport SE) előtt. 

A két versenyszám eredményei alapján összetettben az országos bajnok Tóth Zita és Hozmann Rudolf lett. 

Az OB további eredményei itt elérhetőek

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.