Allan Alberto a Veszprémi Sí Egylet 12 éves biatlonistája és sífutója hibátlan szezont produkált. A Magyar Bajnokságon biatlonban és sífutásban is meggyőző fölénnyel szerzett bajnoki címet, emellett biatlonban a nyolc fordulós osztrák kupasorozatban sem talált legyőzőre. Ezen kívül a nyílt osztrák bajnokságon is elsőként haladt át a célvonalon.

„ Hosszútávú céljaim vannak a sporttal, most még visszamegyünk Ausztráliába, de a 2024-es szezonban már szeretnék végleg Ausztriában maradni. Ezt és az előző teleket anyukámmal és testvéremmel Ausztriában töltöttük, Windischgartenben. Klubtársam, Kónya Ádám és edző testvére Bálint igyekeznek segíteni, de jelenleg még főleg volt öttusázó édesanyám foglalkozik velem, na és persze az osztrák klubedző. Nagy segítségemre volt Janó bá – Édes János – a lövészetben az egy hetes galyatetői edzőtáborban, amit ezúton is köszönök neki. Ádám sok jó dolgot mesélt a schladmingi síakadémiáról, én is oda szeretnék járni. Sokat kell még fejlődnöm, de nagyon szeretem ezt a sportot, főleg a biatlont és szeretnék egyszer olimpikon lenni” – nyilatkozta Allan Alberto.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.