2000 óta működik a sífutó és a lesikló program a Nagy Gyula Katolikus Általános Iskolában, Gyöngyössolymoson. A diákok sport és művészeti tagozatra jelentkezhetnek.

Az úszás, a kézilabda, a tenisz és a foci mellett a legrégebben a sífutás és a lesiklás 23 éve szerepelnek az iskolai programban. Több a Mátrában bejegyzett sportklub az utánpótlás nevelésének helyszíne. Az iskolát Csárdás László volt igazgató indította el, és nagy szerepe volt Szobóczkiné Percel Katalinnak, aki a Kékesi Sas többszörös magyar bajnoka, válogatott lesikló versenyzője volt. A sífutást Gál Ágota vezeti a Honvéd Zalka SE edzője, volt felnőtt és utánpótlás válogatott edző. A szabadidő sportban egy hitvallással dolgozott együtt a tanári kar. A cél, hogy minden gyerek ismerjen meg egy téli sportágat is, melyet az iskolából kikerülve biztonságosan tud művelni az egészég megőrzése érdekében.

A csaknem 350 tanuló heti váltással sportol: a páratlan osztályok sífutnak Galyatetőn, a páros osztályok lesiklanak Mátraszentistvánban. Így mire a 8. osztályt elérik a tanulók, biztonságosan tudnak mozogni futó és lesikló lécen is. A tanári kar és az iskola vezetése mindvégig kiállt a síprogram mellett. Ennek köszönhetően iskolánk tanulói 6 korcsoportban állhattak rajhoz a 2023. február 8-án megrendezésre került sífutó diákolimpián a Normafa Parkban, ahol 36 iskola versengett a bajnoki érmekért. A mi iskolánkból 19 fő indult a megmérettetésen. Utánunk a legtöbb gyereket megmozgató iskola 3 fővel a Bundenz József Általános Iskola és Gimnázium áll. Heves Vármegyéből 7 iskola indított versenyzőt. A legtöbb sífutónk az első és második osztályból indult 12 fővel.

Eredményeink: Diákolimpiai Bajnok: IV. korcsoport leány: Benyovszky Lili (8.o.)

                                                            III. korcsoport fiú: Mikola Márk (6.o)

                         2. helyezést ért el: IV. korcsoport leány: Besze Regina, Kira (7.o)

                         3. helyezést ért el: I korcsoport leány: Kovács Laura (2.o)                        

                         4.helyezést ért el: IV. korcsoport fiú: Szőllős Kristóf (8.o)

                                                            I.   korcsoport lány: Mikola Vivien (2.o.)

                                                             II. korcsoport fiú: Terbe Nimród (4.o)

                         5. helyezést ért el:  II. Korcsoport fiú: Juhász Marcell ( 3.o)

                         6. helyezést ért el: I korcsoport fiú: Hatalyák Dávid (3.o)

                                                            I korcsoport lány: György Janka Zsolna (1.o)

                                                            II korcsoport fiú: Kovács Gellai Márton (.3o)

Az iskola gondoskodott a gyermekek a diákolimpiára történő biztonságos eljutásáról is, ugyanis külön szállítási eszközt biztosított számunkra.

Gratulálunk a bajnokoknak, a helyezetteknek és a részvevőknek. Köszönet a Normafa Parknak a kiváló pályához és a remek versenykörülmények biztosításához!

Szerző: Gál Ágota

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.