Számos magyar síelő gyermek indult Európa legnagyobb gyermek alpesi síversenyén, ahol a 7-13 éves korosztály sítehetségei mérették meg magukat.

Sajnos a szombati síkrossz verseny a rossz hóminőség miatt elmaradt, de a vasárnapi óriás-műlesiklást már meg tudták rendezni a világkupa futamairól is ismert népszerű versenyhelyszínen.

Három év kihagyás után már nagyon várták a szervezők és a síklubok a 2023. évi osztrák presztízsversenyt. Több mint 24 nemzet, csaknem 1000 (!) sízője állt rajthoz az idei megmérettetésen, amely gyakorlatilag egy mini-Európa Bajnokságnak felelt meg. Az évenkénti korosztályokban, nemenként 50-80 (!) induló is elrajtolt egy-egy futamban. A magyar klubok közül a Körte SE, a Snowline és a FreeRide Club képviselte a hazai utánpótlást, így csaknem 20 magyar gyermek is elindulhatott a versenyen.

A gyermekek élvezték a professzionális szervezést és a remek nemzetközi hangulatot. Jó lenne, ha egyre több kis tehetség tudná megmutatni magát az ilyen színvonalas nemzetközi versenyen.

Az eredmények közül kiemelkedett KÖRTVÉLYESI Antal (Körte SE) 5. helye, LOVAS Luca (Snowline) 10. helye és FEKETE Réka (FreeRide Club) 11. helye.

Ezek a 10 év alatti gyermekek bebizonyították, hogy a jelenlegi sítudásukkal bármelyik magas hegyekkel rendelkező ország nemzeti korosztályos bajnokságán a dobogóra kerülés esélyével indulnának!

További magyar eredmények:

35. LOVAS Réka

Snowline

51. IVÁNKA Laura

Snowline

40. ÉRDI Hanna

Snowline

33. SZABÓ Roland

FreeRide Club

34. GÖDRY Miklós

Snowline

20. Varga Benedgúz

Snowline

20.         VARGA Korina

Snowline

36.         BUDAI Blanka

Snowline

23 KÖRTVÉLYESI Ilona

Körte Se

72. PRIBENSZKY Gergely

Körte Se

60 PRIBENSZKY Gábor

Körte Se

20 SZIGETHY Flóra

Körte Se

37. KÖRTVÉLYESI Leila

Körte Se

31. IGLÓDI Frida

FreeRide Club 

 

Kiesett

 

SZIGETHY Zsombor

Körte Se

 

Minden magyar indulónak gratulálunk a szép, illetve a tisztes helytálláshoz! 

Készítette: dr. Lovas András

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.