Szeghalmi Fanni személyében először indult magyar női versenyző világbajnokságon ebben a számban. Továbbá a fiú mezőnyt is figyelembe véve Papp Koppány után a legerősebb FIS pontokat síelte a FreeRide Club versenyzője: az első két SX FIS versenyén, a csehországi Dolni Moravan, 32 pontot ért el, majd az ifi VB-n az olaszországi Passo San Pellegrinon 21,6 pontja a 25. helyezést jelentette számára.

Az első versenyén Csehországban egy rossz landolást követően zúzódott és bevérzett a jobb sípcsontjának felső szakasza, orvosi tanácsra rajhoz állhatott, de érződött a formáján és valamennyire a rutintalanság is. Mindezek mellett látszik, hogy van benne potenciál. Az első eredményével már a világranglista 154. helyén állt, amin javítani fog a pontfrissítés után.

„Sok hasznos tapasztalattal és tudással gazdagodtunk az elmúlt hetekben mind a grúziai Bakurianiban rendezett FIS camp-ben, majd az ezt követő versenyen és az ifi vb-n. Következő cél egy SX felkészülési program kidolgozása és célirányos felkészülés a jövő évi YOG-ra, valamint az Európa Kupa sorozatba rajtolás, ami néhány pontra van. Jó lenne egy fiút is találni, így a csapatversenyekben is érdekeltté válnánk az jövőben” – nyilatkozta Székely Zoltán, edző.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.