Pónya Sára az IBU Akadémia edzőképző második szintjét is teljesítette. Biatlonosunk az ausztriai Hochfilzenben rendezett képzésről írt beszámolót.

Idén ismét részt vehettem az IBU által szervezett IBU Academy edzőképzésén. A tavaly megrendezésre kerülő Basic course után idén is jelölt engem a szövetség a következő szintű képzésre, ami a First Level Course volt. A csaknem egy hetes képzésen rengeteg újdonságot tanulhattunk. Voltak elméleti és gyakorlati óráink is, amelybe nagyon interaktívan bevontak bennünket. A lövészetre és a sífutásra is különböző edzés gyakorlatokat, ötleteket kellett bemutatnunk, prezentációt tartanunk, emellett pedig edzést tartanunk. A Basic course után ezen a héten jóval mélyebb betekintést nyerhettünk az edzéselmélet hátterébe és az edzést alkotó főbb tényezők részleteibe. Továbbá a képzés folyamán mindvégig kiemelt szempont volt, hogy milyen módszerekkel lehet úgy versenyzőt nevelni, hogy megmaradjon a motivációja, sportág szeretete, a játékosság és a változatosság által. Bízom benne, hogy az itt tanultakat kamatoztathatom és átadhatom a jövőben az utánpótlás és a sportág számára.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.