A Szabó Zoltán díjat 2023-ban Holló Miklós kapta az utánpótlássport és tömegsportban végzett munkájáért.

Holló Miklós 1957 óta a Vasas SC tagja. Az egykori sikeres versenyző, majd sífutó- és biatlonedző, sportvezető klubja „Életműdíjasa”, „Aranygyűrűse” és „Örökös bajnoka”. Tizenegyszeres felnőtt magyar bajnok. Sífutóként résztvett 1968-ban a Grenoble-i Téli Olimpián. Ez volt az első nagyobb megmérettetése nemzetközi szinten. Ezt követően számtalan világbajnokságon, világkupán indult el.

Az aktív sportolói évek után sífutó- és biatlonedzőként, végül sportvezetőként tevékenykedik. Edzői pályafutását a Dózsában kezdte, de 3 év múlva visszatért a Vasashoz, és megkapta a vezetőedzői posztot. Rosivall Zoltánnal együtt irányították a szakosztályt. Sok válogatott versenyzőt neveltek ki, és sportvezetőként további három olimpiát is megjárt. Számos hazai sífutó, biatlon- és síroller verseny megrendezése fűződik a nevéhez.

Amikor ideje engedte, több alkalommal részt vett a WORLDLOPPET sífutó versenyeken. A Marcialonga WL sífutó verseny 75 km-es távját is többször sikeresen teljesítette.

Ahogy teltek az évek a rövidebb versenyeken indult, néhányszor rajtolt a csehországi Jizerska P. versenyen, de a kedvence a Bieg Piastow lengyelországi 25 km-es klasszikus stílusú sífutó verseny volt, ahol a 70 + kategóriában dobogós helyen végzett és most, 2023 márciusában az M80 kategória 25 km-es versenyt ő nyerte meg!

2017-ben a Magyar Edzők Tarsaságától Edzői Életműdíjat kapott.

Miki bácsi október 17-én lesz 80 éves.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.