Válogatott alpesi sízőnk esélyes a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly hirdetett Klímavédelmi Díjára, miután a fenntartható utazás sportolói kategóriájában a szűkített jelöltek listájára került.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly hirdette meg Klímavédelmi Díját, amellyel olimpikonok, nemzetközi szövetségek és nemzeti olimpiai bizottságok éghajlatváltozás elleni tevékenységeit szeretné elismerni. A fenntartható utazás sportolói kategóriájában első alkalommal osztanak ki díjat, melyre Kékesi Márton is sikerrel pályázott, és a szűkített jelöltek listájára (a négy legjobb közé) terjesztették elő.

A DVTK sportolója figyelemre méltó erőfeszítéseket tett ezen a területen, felismerte utazási ütemtervének környezeti hatásait, és lépéseket tett a szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése érdekében. Többek között autómegosztással vagy elektromos járművel utazott versenyeire, illetve a helyszínhez minél közelebbi szállást választott, ezzel is csökkentve a mindennapi CO2 kibocsájtását.

Ez a verseny hosszú bírálatokon és szavazásokon megy még keresztül, július 31-én hirdetik ki a legjobb hármat, majd szeptemberben kiderül, ki a nyertes.

Részletek Kékesi Márton nyilatkozatával a DVTK honlapján olvashatók.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.