Nagy sikerrel rendezte meg a Honvéd Zalka Galyatetőn a Nyári Légpuskás Sprint és Egyéni Országos Bajnokságot a hétvégén, amely egyben nemzetközi is volt. A verseny különlegessége, hogy a legkisebb korosztály első alkalommal lőtt lézeres fegyverekkel bajnokságon. Szőcs Emőke, északi szakágvezető értékelése:

"A rendezők mindent megtettek, hogy a gyerekek a legjobb körülmények között versenyezhessenek, és ez nagyban hozzájárult az esemény sikereséhez. Azt láttam, hogy a Mátra környéki településeken egyre többen érdeklődnek a biatlon iránt, amindek mindnnyian nagyon örülünk.
A népszerüsitési esemény meglepően nagy érdeklődésnek örvendett. Felnőttek, gyerekek, edzők és testnevelő tanárok is kipróbálhatták, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Célunk, hogy eljuttassuk a biatlon varázsát minél több emberhez, ebben támogat minket az IBU, vagyis a Nemzetközi Biatlon Szövetség is. Szeretnénk, ha a magyar emberek nem csak a tv-ben találkoznának a biatlonnal".

Az eredmények itt elérhetők:

5. Magyar Kupa Légpuskás Verseny Nyári Légpuskás Sprint Országos Bajnokság
6. Magyar Kupa Légpuskás Verseny Nyári Légpuskás Egyéni Magyar Bajnokság

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.