Egy rendkívül hasznos és eredményes edzőtábort szervezett a Magyar Sí Szövetség serdülő alpesi sízők számára az ausztriai Kreischbergben. Szepesi Bertold szövetségi kapitány beszámolója.

 A síszövetség 2023. december 10-14. között összetartó technikai edzést szervezett a serdülő válogatott tagjainak Kreischbergben, az edzéseket Helmuth "Bär" Edelbacher vezette, aki több száz fiatal sportolót készített fel korábban, köztük a világkupa győztes Ramona Siebenhofert vagy a szintén világkupás sízőt, Stefan Babinskyt.

 A szervezést a serdülő koordinátor, Halmágyi Zoltán vállalta magára a szövetség támogatásával, Szepesi Bertold, alpesi szövetségi kapitány segítségével sikerült egy tartalmas táborral gazdagítani serdülő síelőink technikai tudását, ahol a kiváló szakember segítségével videoelemzést, mozgásjavítást is tartottak a fiataloknak. Ez az idei szezon első ilyen jellegű serdülő “összetartása” volt, de mind a szövetség, mind a szakma szeretné tovább erősíteni a kezdeményezést, "Bär" személye garancia a szakmai fejlődésre, valamint arra, hogy serdülőink szélesebb nemzetközi kitekintést kapjanak.

 A tábor az alaptechnikára helyezte a hangsúlyt, az első két nap szabadsí gyakorlatokkal telt, a 3. napon szűz havas edzés volt, hála a télies időjárásnak, a 4. nap kapuk között végzett gyakorlatokkal ismerkedtek a fiatalok. A délután video elemzéssel zárult, annak érdekében, hogy a legapróbb hibákat is lássa a sportoló és azokat javítani tudják.

Összességében egy nagyon jó hangulatú, rendkívül hasznos, hiánypótló tábort sikerült lebonyolítani.

„A síszövetség céljai között szerepel, hogy a fiatalokat időről időre segítse. Ez az ötnapos edzőtábor olyan színvonalas szakmai programot biztosított a serdülő sízők számára, mely bizonyosan hozzájárul fejlődésükhöz. Bízunk benne, hogy a jövőben lehetőségünk nyílik arra, hogy további edzőtáborokat szervezhessünk számukra annak érdekében, hogy YOG és EYOF korosztályba lépve a nemzetközi porondon is megállják majd a helyüket versenyzőink. Célunk, hogy a jövőben minél nagyobb csapattal tudjunk részt venni ezeken az eseményeken, hiszen ez is egyik mutatója az utánpótlás nevelésben végzett munkánknak” – nyilatkozta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.