A hétvégén megkezdődött a szezon Magyar Kupa sorozata Lachtalban, Ausztriában. A versenyről Kratz Anna írt összefoglalót.

Ha egy pár mondatban akarnám összefoglalni a hétvégét, azt mondanám embertpróbáló feladat elé néztünk a serdülő időmérőt lebonyolító csapattal. Nehéz körülmények, rossz időjárási viszonyok, szoros menetrend, limitált erőforrások jelentettek kihívást. Ennek ellenére, amit ki lehetett, azt igyekeztünk kihozni a helyzetből, megfeszített tempóban dolgozott az időmérő és a verseny rendezés maroknyi kis csapata, hogy a későn összeszerveződő és itt ott hiányos rendszert működésben tartsuk 48 órán át. Mivel a verseny eredeti szervezőinek visszalépése miatt pótlólagos szervezőkként léptünk be a képbe, így az idő hiányában a háttérlogisztika teljes kidolgozása nem volt reális cél, próbáltunk összeszedni mindent, amit csak tudtunk. A program mérete miatt, az első napi GS futam a serdülők részére idő hiányában sajnos nem is tudott lezajlani.

Öröm volt viszont látni, hogy erre a két napra a gyerekek és minden edző, szülő is kicsit részesévé vált a rendszernek, és együtt dolgoztak azért, hogy a verseny megvalósulhasson. Anyukák írták az okleveleket, eredményeket, gyűjtötték a mezeket, apukák segítettek fúrót, stanglit cipelni, lezáró hálót kifeszíteni. A gyerekek pedig együtt és egymásért, kicsik a nagyokért, nagyobbak a kicsikért rótták a köröket és rendületlenül, energiát nem kímélve próbálták rendben tartani a pályát egymásnak és masters versenyző társaiknak az igen nehéz, 2 napig tartó -5, -6 fokos hideg és hóvihar ellenére is. Ritkán látni ennyi gyerkőcöt az edzőjük után fegyelmezetten haladva pályát karbantartani, akár egész nap, az edzőket taposni, lapátolni, ruccsolni folyamatosan, hogy az elemekkel küzdve a szervezők segítségére legyenek.

Sokszor nehéz és fárasztó hétvégén vagyunk túl, de a szezon első két, némileg közösségi szerveződésű Magyar Kupa futamán közel 120 gyerek és masters mérettette meg magát GS és profi SL versenyszámokban, azon túl hogy a serdülő versenyzőinknek sikeresen lebonyolításra került a serdülő időmérő válogató GS és SL számokban.

Minden résztvevőnek gratulálunk, és köszönjük az összes segítő kéznek (és lábnak) mindazt, amit hozzátett!

Kratzl Anna

Az eredmények itt letölthetőek.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.