Letették az esküt a IV. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokra kiutazó magyar sportolók.

A mai ünnepélyes eseményen a fogadalom előmondója a curlinges Nagy Lola és a rövidpályás gyorskorcsolyázó Major Dominik volt.  

Gyulay Zsolt, Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, hogy a dél-koreai Gangwonban megrendezendő multisport eseményen 80 ország csaknem 1900 utánpótláskorú sportolója versenyez majd. "Nekünk magyaroknak szerencsénk van a koreai olimpiákkal". Emlékeztetett rá, hogy 2018-ban, Phjongcshangban született meg az első magyar arany téli olimpián, 1988-ban, Szöulban kajakozóként pedig maga is aranyérmet nyert. A téli ifjúsági ötkarikás játékokon 33 fiatal magyar sportoló vesz részt, akiktől azt kérte, hogy a legjobbjukat nyújtsák Dél-Koreában.   

 A YOG-on a magyar csapat sportolói 10 szakágban állnak rajthoz január 19-től február 1. között.

A magyar sportolók az eddigi téli ifjúsági olimpiákon 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek. A korábbi játékokon több nemzet sportolóiból összeállított vegyes csapatok is szereztek érmet. Ezen az éremlistán a magyarok 2 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel állnak. Az idei ifjúsági olimpián már nem lesznek olyan kombinált vegyes versenyszámok, amelyekben több ország versenyzői alkotnak egy csapatot.

  A magyar csapat névsora sportágak szerint:

alpesi sí: Körtvélyessy Dóra, Schneider Milán

sífutás: Bere Larissza, Gaál Dóra, Holló Martin

biatlon: Bozóki Laura, Kunos László

szabadstílusú sí: Szeghalmi Fanni, Tymcyna Dóra

curling: Kárász Raul, Nagy Lola

gyorskorcsolya: Sándor Lilla, Vancsó Rebeka

jégkorong: Bátyi Boróka, Bereczki Dóra, Csordás Csenge, Faragó Luca, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Hiezl Réka, Polónyi Petra, Sághy Lara, Simon Bíborka, Szabó Bonita, Takács Noémi, Weiler Krisztina

műkorcsolya: Ekker Léna

rövidpályás gyorskorcsolya: Keszthelyi Dávid, Major Dominik, Szigeti Dóra, Végi Diána

hódeszka: Tóth Emma, Barabás Attila

Ké: Szalmás Péter/MOB

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.