A következő napokban bemutatjuk a YOG-on versenyző 9 sportolónkat. A sort Kunos László Sámuellel kezdjük, aki a teniszt cserélte le a sífutásra kilencévesen, majd később a biatlonba is beleszeretett. Számára már az is élmény, ha csak elmegy edzeni a jó levegőre, és azt csinálhatja, amit szeret.

1.       Mikor kezdtél el versenyszerűen síelni?
2018 októberében jelentkeztem Holló Miki bácsinál a Vasasban, mivel a teniszt, amit addig rendszeresen műveltem, abbahagytam, és igazolásra volt szükségem az iskolában, hogy valamit sportolok. Azt mondta, hogy csak akkor kaphatok igazolást, ha rendszeresen járok edzésre, és ha már ott vagyok, akkor próbáljam ki a lövészetet. Olyan jól lőttem elsőre, hogy azt mondta innentől kezdve kötelező járnom. Mentem is rendszeresen, és egyre jobban tetszett a sífutás, de élveztem a lövészetet is. Ahogy idősebb lettem, egyre komolyabban vettem a biatlont az évek során. Emlékszem kiskoromban sokszor lecsaltam még az edzéseket, de aztán rájöttem, hogy saját magamért csinálom, azért, hogy mindig jobb és jobb legyek. Ma már akárhová is utazom nyaralni vagy pihenni a családommal tudják, mindig van nálam felszerelés, mert nagyon fontos nekem, hogy formába maradjak.

2.       Mi volt az eddigi legnagyobb élményed sportágadban?
Nehéz kiemelni egyet, hiszen minden, amit eddig a sport adott nekem, az élmény volt. Minden utazásról van legalább egy felejthetetlen kaland. Sok embert megismertem, sok jó kapcsolat és barátság született. Az évek alatt rengeteg tapasztalatot és versenyrutint szereztem. A mai napig nagy élmény, már az is, ha csak kimegyek az edzésre, jó levegőn vagyok, és azt csinálom, amit szeretek. Őszintén elmondom, hogy óriási élmény, hogy a 2024-es évet Koreába kezdhetem.

3.       Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb, és miért?
Nekem minden eredmény jó, hogyha úgy érkezem a célba, hogy jól versenyeztem, jól lőttem, és úgy futottam, ahogyan előre fejben elterveztem, akkor én már elégedett vagyok. Mindig érzem, a rajt utáni pár méteren már, hogy aznap milyen a formám. 2022. márciusában az Eisenerzben rendezett országos bajnokságon rossz hóviszonyok között sífutásban a 2. helyre tudtam bejönni. Csodálkoztam is magamon a célban és az nagyon jó érzés volt. A Ridnauban lebonyolított válogató versenyen tavaly decemberben a 10 km sprint szám is olyan volt, hogy mosolyogva értem célba, mert olyan jól lőttem, amennyire tőlem telik. Emiatt büszke voltam magamra.

4.       Ki a példaképed és miért? Ha nincs példaképed, akkor szakágadban kinek az eredményei vagy tulajdonságai vagy edzésmunkája lehet jó példa előtted?
Nincs nagyon példaképem, de Johannes Thingnes Bö-t mondanám. Remek biatlonista. Szeretem nézni ahogy versenyez és jó humora van.

5.       Mi az erősséged?
Alapvetően egy nyugodt ember vagyok. Nem stresszelek rá a dolgokra, nehéz felidegesíteni, és jó ütemben tudom elengedni a negatív dolgokat. Minden perc, amit eddig a sportban töltöttem az örömteli volt. Szeretek a társaimmal utazni és versenyezni, úgyhogy, ha valami esetleg nem úgy sikerült ahogy terveztem, akkor is tudom, hogy a legközelebbi alkalommal fegyelmezett edzésekkel tudok majd javítani az eredményemen.

6.       Milyen versenyszámokban indulsz a YOG-on?
Biatlonban 12,5 km egyéni versenyben és a 7,5 km sprint versenyben indulok. Lesz single mix váltó is, ott Bozóki Laurával indulunk együtt.

7.       Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben a YOG-os szereplést illetően?
Jó versenyt szeretnék futni, szeretném a maximumot kihozni magamból, ha lehetséges mind a három számomban. Elsősorban az erőbeosztás miatt kell majd jobban figyelnem, hogy minden számban kiegyensúlyozott teljesítményt tudjak nyújtani. Helyezésre nem gondolok, nem tudom, milyen lesz a mezőny a YOG-on. Az időeredményen sem gondolkodom még, hogy milyent szeretnék menni, de szeretnék jól szerepelni és azt gondolom, ez így természetes.

8.       Mik a céljaid a jövőben a sportágadban?
Nehéz előre terveznem, élvezni szeretném, ahogy eddig is. A tanulásra is odafigyelek, nagyon fontos nekem. Mindkét területre koncentrálok, és mindig szeretnék jobb és jobb lenni.

9.       Kiknek köszönheted az eddig elért eredményeidet?
Holló Miki bácsinak, akitől sokat tanultam, a biatlonban és a sífutásban 2018 óta segíti a munkámat. Az utóbbi fél évben Csúr Attilának is köszönettel tartozom, edzéstervet ír nekem a külföldi útjaimra és hasznos tanáccsal lát el az edzéseken. A családomnak is köszönöm a támogatást, valamint az atlétika edzőmnek, Németh Ilonának, aki szintén edzésnaplókkal támogat engem.

10.   Hobbid, kiegészítő sportod van-e, és ha igen, mi az?
A target sprint a komolyan vett kiegészítő sportom, néha ütköznek a versenyek, és olyankor a biatlon és a sífutás élvez előnyt.  A hosszútávfutás is az életem része, versenyeken is szívesen és szeretettel indulok, ha jut rá időm. Gyakran edzem felnőtt hosszútávfutókkal, ami olyan 2-3 órás terepfutást jelent alkalmanként, de jó társaságban jól telik az idő.

A sportoláson kívül a fotózás a hobbim. Tavasztól őszig motorozom, valamint nagyon szeretek utazni.

Instagram oldala

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.