Sok kellemes élményben van része Krakler Kata edzőnek és tanítványának, a parasíző Grozner Richárdnak Phjongcshang-ban. A koreai paralimpiai szervezettől egy nemzetközi edzőtáborba kaptak meghívást, ahol további két magyar, Fekete Lilla para snowboard versenyző és edzője, Szabó Attila is jelen van.

Kata beszámolója szerint a szervezés professzionális. Önkéntes segítőt kapott minden egyes csapat, 0-24 órában.

Részt vettek oktatáson, ahol életmentés, fertőzésmegelőzés, és alapvető biztonsági szabályok voltak fókuszban. A parasí csapat edzője Ho Sung Lee, a koreai nemzeti parasí csapat vezetőedzője, aki az első napon kollégáival felmérés tartott. Minden síző a saját edzőjével mozog, őket kíséri egy-egy koreai segédedző, akik menet közben magyaráznak, oktatnak mindenkit a maga szintjének megfelelően. „Ricsi óriásit fejlődött, nagyon tudatos és okos síelő, rendkívül alázatos és fegyelmezett. Ez abszolút hozza is az eredményeket. Voltak esések, azokból szépen összeszedte magát és csináltuk tovább az edzést. Pedig ezek már nem kis esések, megérezte a nagyobb tempót és az élen való sízést” – tette hozzá Krakler Kata, a Pasaréti Síikola edzője.

A teljes beszámoló elolvasható a sieljitthon.hu oldalon.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.