Alpesi sízőnk célja a világkupa pontszerzés és az olimpiai szereplés
Magyar indulója is lesz az alpesi sí világkupa szezonbeli első műlesikló futamának a férfiak versenyében. A magyar sísport eddigi legeredményesebb szlalomosa, Samsal Dalibor idén is pontszerzésre törekszik. 
Samsal Dalibor, aki 2016-ban a svájci Wengenben 22. helyezésével a magyar férfi műlesiklás első világkupa pontjait szerezte meg, az alpesi sí legtechnikásabb számban idén is VK- pontszerzésre hajt. A Fullsport SE sízője az előző szezonban térdsérülés miatt nem tudta százszázalékos formáját visszanyerni, de nyárra sikerült felépülnie, és az előtte álló versenyekre teljes erőbedobással készült a kondicionáló edzéseken és a havas tréningeken egyaránt.
A magyar szlalomos szeretne minél többször pontszerző helyen végezni a világkupa sorozatban, de az elsődleges célja, hogy részt vehessen a februári téli olimpián. Idén először a finnországi Leviben bizonyíthat, miután a világkupa mezőnye számára a hétvégén rendezik az első szlalom versenyeket. A nők szombaton, a férfiak vasárnap állnak rajthoz.
"Tavaly Dalibor sérült volt, de az idei szezonra fizikálisan és egészség szempontjából is jól van, nincsenek térfájdalmai. A szövetség elvárása vele szemben, hogy a legjobb 30-ban érjen el jó eredményt a következő 7 világkupa versenyen. Ha a WCSL-en (világkupa rajtlistán) 30-ban tud lenni, azzal a férfiaknál még egy olimpiai kvótát szerezne Magyarországnak " - nyilatkozta Stark Márton, szövetségi kapitány.
A Levi világkupa programja:
November 11. Műlesiklás nők. Első futam 10 óra, második futam 13 óra 
November 12. Műlesiklás férfiak. Első futam 10 óra, második futam 13 óra

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.