Korábban az alpesi sí vált fő sportágává a FreeRide Club sportolójának, de tavaly kipróbálhatta magát síkrosszban is, és olyan jól sikerült a szereplése, hogy megszerezte a magyar csapat első női síkrossz kvótáját a téli ifjúsági olimpiára. Fanni úgy érzi, elsősorban magabiztosságának és sokoldalúságának köszönheti, hogy új sportágában elérte célját, és ott lehet Dél-Koreában.

Mikor kezdtél el versenyszerűen síelni?
12 éves koromban kezdtem komolyabban síelni, de előszőr 3 éves koromban volt a lécem a lábamon. Alpesi léccel, műanyag pályán kezdtem.

Mi volt az eddigi legnagyobb élményed sportágadban?
Sok kellemes élményben volt részem eddig is. Az EYOF-on remekül éreztem magam, a szervezés és a versenyzés is jól sikerült. Nem régiben Olaszországban első lesikló versenyemen indultam, ami szintén életre szóló élményt jelentett, mint ahogy síkrosszban a junior világbajnokságon való versenyzés is. Ha egy dolgot kell kiemelni akkor az a síkrossz önmagában, óriási élményt jelent és nagy szerelmem lett.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb, és miért?
A EYOF-on elért eredményeimre vagyok a legbüszkébb és a junior vébén síkrosszban nyújtott teljesítményemre. Az utóbbi azért is emelkedik ki az eredményeim közül, mert előtte Grúziában a VB pályáján kezdtem síkrosszozni, és az ottani szakemberek tanácsolták, hogy érdemes komolyabban foglalkoznom ezzel a számmal. Az első versenyem nem úgy alakult, mint amilyennek elképzeltem. Aztán következett a junior világbajnokság, ahol ugyan nem voltam elég magabiztos, ám ahhoz képest jól sikerült teljesítenem a pályát, és ott szerettem meg igazán a síkrosszt.

Ki a példaképed és miért? Ha nincs példaképed, akkor szakágadban kinek az eredményei vagy tulajdonságai vagy edzésmunkája lehet jó példa előtted?
Székely Zoli a példaképem, mert fantasztikus edző és apa is, nélküle nem tudnék sikereket elérni. Tetszik, hogy biztos a dolgaiban, magabiztosságot és erőt sugároz.

Mi az erősséged?
Talán a bátorságom a legfőbb erősségem. Imádom a sebességet, az ezzel járó adrenalint, a szabadság érzését és a természet közelségét.

Milyen versenyszámokban indulsz a YOG-on?
Síkrosszban, ami a legfőbb vágyam volt.

Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben a YOG-os szereplést illetően?
Minden futamomra úgy indulok el, hogy egy kicsivel mindig többet tudjak teljesíteni, mint az előző versenyen. Nem azt szeretném megélni utólag, hogy lehetett volna, jobb, hanem hogy mindent megtettem, és a legjobbamat nyújtottam. Szeretném maximálisan kiélvezni a versenyzést és tapasztalatot gyűjteni a későbbiekre.

Mik a céljaid a jövőben a sportágadban?
Hogy kijussak a téli olimpiára, kicsi korom óta ez az álmom.

Kiknek köszönheted az eddig elért eredményeidet?
A szüleimnek természetesen, ha ők nem támogatnának, én sem tartanék itt. Meg magamnak, a kitartásomnak és a csapatomnak.

Hobbid, kiegészítő sportod van-e, és ha igen, mi az?
Kiegészítő sportom a görkorcsolyázás, újabban a pumpapályán szoktam edzeni, ami hasonló technikát igényel, mint a síkrosszban. Úgy gondolom, jó kiegészítője a sínek. Egyébként a görkorizást kezdtem hamarabb, a pumpapályán való tréningezést csak nem rég kezdtem el.

Az az elvem, hogy mindig lehet jobban teljesíteni, ügyesebbnek lenni. Ez a gondolat minden edzésen és versenyemen bennem van. Hiszen nincs olyan, hogy tökéletes, mindig lehet hova fejlődni.

Fanni Instagram oldala

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.