Hazaérkezett Grozner Richárd a Vasas SC parasízője és edzője, Krakler Kata a dél-koreai edzőtáborból. A fiatal sportoló hasznos tapasztalatokat szerzett és óriási fejlődésen ment keresztül. Mostantól a paralimpiai részvétel lett mindkettőjük hosszútávú célja. 

A 14 esztendős parasíző edzőjével Dél-Koreában, a 2018-as téli olimpiai játékok helyszínén, illetve annak közelében, január 5. és 15. között megrendezett nemzetközi edzőtáborban vett részt. A Dream Program keretében megrendezett táborban hat sportágban, harminc ország, csaknem 150 téli sportot űző versenyzője vett részt, A négy fős magyar küldöttséget Krakler Katán és Grozner Richárdon kívül a kaposvári parasnowboardos Fekete Lilla, valamint mestere, Szabó Attila alkotta.

A magyar pároshoz egy lengyel parasíző és edzője csatlakozott, ezt a kis csapatot pedig Ho Sung Lee, a koreai nemzeti parasí válogatott vezetőedzője irányította. Krakler Kata beszámolója szerint Ricsi minden helyzetben derekasan helyt állt.

„Az edzői figyelemnek és az intenzív, egymást folyamatosan követő gyakorlásoknak köszönhetően, tíz nap alatt annyit fejlődött, mint itthon hónapok alatt. De magamról is hasonlókat mondhatok el, szinte ittam a koreai edzők szavait, hiszen a parasízés területén még sokat kell tanulnom. Az egyik napon felajánlották, hogy vegyem ki magamnak szabad sízésre, de egyrészt Ricsit az én gondjaimra bízták a szülei, másrészt egyetlen percét sem akartam kihagyni az edzéseknek, ezért nem éltem a lehetőséggel.”

Az edzőtábor végeztével a dél-koreai csapatvezetőtől Ricsi és Kata egyaránt dicséretet kapott, szerinte a magyar sportoló fejlődött a legtöbbet a csoportban. S mivel a jövőben is figyelemmel szeretné kísérni a pályafutását, a további kapcsolattartást ajánlotta fel. Mestert és tanítványát erős, „nyerő” párosként jellemezte, és a 2026-os téli paralimpián való részvételt is reális célként határozta meg számukra.

A teljes cikk a Vasas honlapján olvasható.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.