A hétvégén Kónya Ádám és Büki Ádám a sífutó Európa Kupában állt rajthoz, Jakuszyce-n, Lengyelországban. Szombaton a 10 km-es skating versenyen mindketten jól teljesítettek. Büki Ádám 145, míg Kónya Ádám 112 FIS pontot ment. Ez azt jelenti, hogy mindketten világkupa szinten belüli eredményt értek el. Kónya 33. helyen végzett, ami az eddigi legjobb EK helyezése volt vasárnapig és csak kevéssel csúszott le az első Európa Kupa pontról. Büki 41. lett.

A 20km-es klasszikus versenyen ami az előző nap egy picin múlott, ez alkalommal sikerült. Kónya Ádám a 29. lett és ezzel megszerezte első Európa Kupa pontjait.

„Nehéz pályán kemény verseny volt. Klasszikusnál különlegesen fontos szerepe van a waxolásnak, de az osztrák csapat, amelyik második éve csinálja a léceinket, jó munkát végzett. Itt fontos, hogy a léc ne csak gyors legyen, de ellépéskor fogjon is. Életem első Európa Kupa pontjait szereztem. Örülök neki, mert úgy gondolom, hogy ez is a fejlődést mutatja” – mondta Kónya Ádám.

A másik magyar induló, Büki Ádám a 40. helyen zárt.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.