Schneider Milán TOP 15-ös eredményt ment SG-ben és kombinációban a 28. lett az Ifjúsági Olimpián. Alpesi sízőnk eddigi legjobb FIS pontját szerezte meg (85.68) második SG versenyén.

Szepesi Bertold csapatvezető tudósítása a YOG-ról:

Parádés teljesítmény Schneider Milántól az ifjúsági olimpián kombinációban! A 42-es rajtszámmal indult, és a remek 15. helyen zárt SG-ben. Ez is volt a terve, hogy a TOP 15-ben szeretne lenni, és tartotta a szavát... Miután a második időmérőnél a 8. helyen állt, lehetett sejteni, hogy eredményes futamot produkál. A kombináció super-G száma külön is számít, így a FIS pontját máris megjavította élete második SG versenyén. Az alpesi kombináció második számban, a szlalomban viszonylag hosszú és trükkös pályatűzés volt, fent kádasodott, és Misinek becsúszott egy nagyobb hiba, ezért sok időt vesztett, de nagyot küzdve így is 28. helyen fejezte be a napot. Nagyon büszkék vagyunk rá!

A verseny után Misi a következőket nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság helyszínen tartózkodó munkatársának: „A super-G elég jól ment, ahhoz képest, hogy a tegnapi volt az első versenyem ebben a számban, olyan versenyzőket is megelőztem, akik előző nap jobbak voltak nálam. Következett a technikai szám, a szlalom, amelyre nagyon szélesen tűzték a kapukat a rendezők, úgyhogy az eleje nagyon nehezen síelhető volt számomra. Sajnos kicsúsztam, és vissza kellett gyalogolni, de végül csak teljesítettem. Nem baj, van még hátra versenyszám, készülünk arra.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.