A Trofeo Borrufán, Andorrában jeleskedtek hétfőn serdülő versenyzőink. Major Attila küldött helyszíni beszámolót.

Andorra különleges hely. A világ 16. legkisebb állama Európa legmagasabban fekvő fővárosával büszkélkedhet és azzal is, hogy az országnak nincs repülőtere. Így Andorrába eljutni csak szárazföldön lehetséges, amelyet a magyar serdülő alpesi síválogatott tagjai szerencsésen teljesítettek, hogy megérkezzenek Ordinoba, a Trofeo Borrufára. A verseny az évek alatt egyre nagyobb preztízst vívott ki magának, így napjainkra egyre erősebb mezőnyben tudják a serdülő versenyzők megmérettetni magukat.

A klimaváltozás itt is nyomon követhető, így a pályákon a természetes havat műhóval igyekeznek pótolni, több-kevesebb sikerrel. A szervezők dolgát az időjárás nem könnyíti meg, míg tavaly a szakadó hó miatt, ebben az évben a plusz 15 fok miatt nem lehet SG versenyt tartani, így SL és GS számokban mérik össze tudásukat a versenyzők a 4 nap során.

A hétfői napon az U14-es kategóriában óriás-műlesiklás (GS), az U16-os kategóriában műlesiklás számokban (SL) tartották meg a futamokat.

U14 GS lányok eredményei:

Brózik Boglárka mindkét futamban maga mögé utasította a mezőnyt és fölényesen győzött a 16 nemzet 44 sízőjét felvonultató versenyben. Bogi kiváló versenyzéssel, több, mint 3 másodperccel utasította maga mögé a többieket, így egy erős kezdéssel indított a magyar csapat.

Fenyvesi Zsófia szintén remekelt, a kiváló első futam után a másodikban is megtartotta 3. helyét és mindösszesen 0,03 másodperc választotta el attól, hogy a lányok elfoglalják a dobogó első két fokát.

Így az első napot a lányok egy 1. és egy 3. hellyel zárták. Bravúros teljesítmény! 

U16 SL lányok:

Szalay Laura két jó futamot követően a 7. helyen zárt, míg Kővári Kira a 21. helyen fejezte be a versenyt, 61 indulóból. 

U16 SL fiúk:

A pályatűzés igencsak megnehezítette a sportolók dolgát. 80 indulóból 46 fejezte be végül a versenyt.

Szabó Zénó a 12. helyen zárt.

Major Noelt és Schneider Brúnót diszkvalifikálták, míg Pál Roland és Verőcei Ákos feladta a futamot.

Hétfő este, a versenyeket követően tartották a szervezők az ünnepélyes megnyitót és egyben a hétfői futamok díjátadó ceremóniáját is. A magyar csapat nagy örömére meglepetésvendég érkezett a díjátadóra egy igazán ismert és elismert magyar sztársportoló személyében (köszönet Szabó Balázsnak, versenyzőnk Szabó Zénó apukájának, aki nélkül mindez nem jött volna létre).

A magyar kerékpársport első számú versenyzője, a Giron napokig rózsaszín trikóban tekerő Valter Attila látogatta meg a válogatott versenyzőket, aki Andorrában él és edz jelenleg, hogy felkészüljön az előtte álló szezonra.

Öröm volt látni a csillogó szemű versenyzőinket, ahogy Attila közvetlenül és kedélyesen elbeszélgetett velük, majd a közös fotózkodás sem maradhatott el és emellett mindenkinek gratulált, hiszen, ha valaki tudja mit jelent beletenni a munkát a versenysportba, hogy abból majd eredmény szülessen egyszer, hát akkor ő igazán tisztában van ezzel.

Egy igazi sportember, akiről emellett megtapasztaltuk, hogy emberként is példakép lehet mindenki számára! Nem csak, hogy eljött a díjátadóra, ahol velünk együtt énekelte és könnyezte meg a himnuszt, de az edzésprogramja is úgy alakul a következő napokban, hogy fel tud tekerni (!!!) a sípályához (persze másfele is mehetne, Andorrában elég sok hegy van), de ő kíváncsi a versenyzőinkre, hogy élőben is láthassa és szoríthasson nekik.

Mit lehet erre mondani?!?!

Attila!

Köszönjük!

Óriási megtiszteltetés számunkra mindez, a versenyzőknek pedig egy plusz motiváció! És igaz, Andorrában csak kék trikót osztanak a versenyzőknek, de mi kívánunk neked a sárga, a piros és a rózsaszín trikóból is minél többet a pályafutásod során!

Kedden az U14-es kategória SL-lel, az U16-os kategória GS-sel folytatja a versenyzést.

Reméljük Attila újabb magyar sikereket élhet át velünk! 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.