Újabb dobogós helyezést szerzett a hétfőn győztes Brózik Boglárka, és két TOP 8-as eredmény is született Szalay Laura és Major Noel jóvoltából a Trofeo Borrufán, Andorrában a nemzetközi serdülő alpesi síversenyen. Major Attila helyszíni beszámolója:

A második napon sem sokon múlott, hogy újra a Magyar Himnusztól legyen hangos Andorra!
A keddi nap eredményei:

U14 lányok (SL)
Brózik Boglárka az első helyezett mögött az első futam után 0,01 másodperccel állt, a 2. futamban egy kisebb hiba a győzelembe került, de ezzel a 2. hellyel is fantasztikus teljesítmény az első 2 nap Bogitól.

Fenyvesi Zsófia az első futamban a 4. helyen végzett, 0,11 másodpercre a végső győztestől, azonban a 2. futamban egy végzetes hiba kiesést eredményezett.

A szervezők komolyan gondolták, hogy ha verseny, akkor legyen komoly kihívás. Injektált pályák, jég, nehéz- és trükkös pályatűzések...
Nem véletlen, hogy az U14-es kategóriában a lányoknál 43 indulóból 26-an tudták befejezni a versenyt.

Ugyanez igaz volt az U16-os kategóriában is, mivel ugyanazon a pályán versenyeztek a lányok és a fiúk, méghozzá valóban tükörjégen (személyes megjegyzés: konkrétan képtelen voltam megállni a pálya aljában, annyira jeges és meredek volt... minden elismerésem az összes versenyzőnknek, akik nem kis tempóval tudták teljesíteni ezt a komoly kihívást).
A pálya nehézségét mutatja, hogy a 61 lány indulóból 38-an fejezték be a versenyt, a 80 fiú indulóból is csak 60-an.

U16 lányok (GS)
Szalay Laura az első futamban sajnos egy nagyot hibázott, de a második futamban a 4. legjobb időt síelte, így top 8-as helyezése teljesen megérdemelt!

Kővári Kíra a 20. helyen fejezte be a versenyt.

U16 fiúk (GS)
Major Noel szintén az első futamban hibázott, de a másodikban javított, így top 8-as eredménye elmarad ugyan az általa várttól, de a két futam alapján reális helyezés.

Schneider Brúnó 11., Szabó Zénó 17., Verőcei Ákos 25., míg Pál Roland (sajnos nem teljesen egészségesen) 44. helyen végzett.

A helyezéseknél azonban sokkal fontosabb, hogy versenyzőink teljesítményét mutatja, hogy a francia, spanyol, vagy a helyi andorrai top versenyzőkkel szemben %-os arányban is igen kiváló eredményeket tudtak felmutatni.

U14 lány SL
Brózik Boglárka 0,09% (az első helyezettől)

U16 lány GS
Szalay Laura 3,65%
Kővári Kíra 9,09%

U16 fiú GS
Major Noel 3,71%
Schneider Brúnó 3,85%
Szabó Zénó 4,77%
Verőcei Ákos 7,14%
Pál Roland 12,39 %

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Szerdán az eltörölt SG verseny miatt edzésnap lesz, majd csütörtökön az U14-es kategória GS, az U16-os kategória SL versennyel zárja az andorrai túrát.

Ne feledkezzünk meg azonban az edzőinkről sem, akik munkája nélkül nem tudnának versenyzőink sem ilyen szinten teljesíteni!
Köszönjük Vági Zoltán, Szappanos Bence, Dávid Benjamin (és Pál Attila háttérben végzett munkájáért is nagy köszönet)!

A beszámoló csütörtökön sem marad el!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.