Két alpesi sízőnk ma műlesiklással zárta a Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokat Dél-Koreában. Körtvélyessy Dóra a 23. lett a 78 fős mezőnyben.
Schneider Milán sérült kézzel versenyezve a 79 indulóból a 20. helyen végzett.

Szepesi Bertold tudósít a YOG-ról: Mindkét gyerek parádésan szerepelt szlalomban. Az első női futamban Körtvélyessy Dóri a 41-es rajszámmal bejött a 31. helyre, épp csak lemaradt a fordításról, ami dühítette, és aztán kellőképp feltüzelte a 2. futamra. Ott egy sokkal nehezebb tűzésű pályát nagyon jól teljesítve a 23. lett vagyis egy újabb TOP 25-ös eredményt ért el.
Schneider Misiről csak utólag derült ki, hogy a bemelegítésnél eltörte az egyik kézközépcsontját. Mindkét futamot így teljesítette, az ujja alig ment bele a kesztyűbe, és a botot hozzáerősítettem a kezéhez. Így lett 50-es rajtszámmal előbb 33. és épp, hogy lemaradt ő is a fordításról. A két futam között a Medical Centerben jegelték a kezét, és kapott fájdalomcsillapítót, de mindenképp szeretett volna elindulni a második futamban. Végül a 20. lett. Mindkét versenyzőnél a küzdőszellemet szeretném kiemelni. Dóri bot nélkül, míg Misi törött kézzel teljesített. Nagyon kicsi, de küzdős, hajtós csapatunk volt, amit kitartásban, odaadásban, lelkierőben mutattak, az példanélküli. A szerencse sajnos nem volt velünk, de majd legközelebb. Misire 6 hét rehabilitáció vár, ezért sajnos ki kell hagynia az ifjúsági világbajnokságot.

Dóri a MOB-Médiának a következőket nyilatkozta a versenyéről:

 „Jó verseny volt, nagyon élveztem. Az első futamban nem volt akkora szerencsém, mint legutóbb, hogy fordításban legyek, mert harmincegyedik lettem, és pont lecsúsztam róla, de így is jól lehoztam a második futamot. Hosszú volt a pálya, és nagyon lapos a vége, ami eléggé fárasztó, de senki sem előzött meg, akinek kevesebb ranglista-pontja van nálam, én viszont előztem olyanokat, akiknek több, úgyhogy nem lehet okom a panaszra. Összességében hatalmas élmény volt számomra ez az ifjúsági olimpia!”.

Gratulálunk a csapatnak, és Misinek mielőbbi felépülést kívánunk!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.