Major Noel 6. helyezésével zárt a magyar csapat Andorrában, a nemzetek versenyében pedig összességében az 5. helyen végeztünk 24 nemzet, 33 csapatából. Major Attila beszámolója. 

A csütörtöki napon U14-ben GS, U16-ban SL versenyszámokkal zárult a Trofeu Borrufa. 

U14 GS lány

Brózik Boglárka, az első nap győztese, sajnos szerdán megsérült (a beszámoló végén bővebben), de így is rajthoz állt, azonban a 2. futam előtt fel kellett adnia a versenyt. Jobbulást Bogi!
Fenyvesi Zsófia, az első nap 3. helyezettje, az első futamban hibázott, óriási esése után nagy volt az aggodalom, de szerencsére Zsófival minden renden van, sajnos azonban így ő sem ért célba.

U16 SL lány

Kővári Kíra két stabil futammal a 16. helyen végzett (10,8 % az elsőtől). Szalay Laura az első futamban feladta a versenyt.

U16 SL fiúk

Major Noel az első futamban 0,58 másodpercre volt a dobogótól, így a második futamban izgalommal várta a csapat, hogy a zárónapon is legyen alkalom az éremátadó ceremónián magyar versenyzőnek tapsolni a pódiumon (az első 5 versenyző részesül elismerésben). A pálya állapota, a tűzés azonban olyan nehézségekkel állította szembe a versenyzőket, hogy a 80 indulóból mindösszesen 37-en (!) fejezték be a versenyt. Noel második futama így a stabilitásról szólt, amivel 6. helyen végzett, 0,3 másodperccel elmaradva az 5. helyezettől (az elsőtől pedig 3,8 %-kal).

Pál Roland 21. helye is elismerést érdemel, sajnos ugye ő sem teljesen egészségesen tudta teljesíteni ezt a 4 napot (9 % az elsőtől).

Az első futamban Schneider Brúnó kapura lépett, így diszkvalifikálták, Szabó Zénó hibázott és fel kellett adnia a versenyt, míg Verőcei Ákos a cél előtt nem sokkal esett ki.

24 nemzet, 33 csapata, 250 versenyzője vett részt a Trofeu Borrufa versenyen Andorrában, akik közül a magyar csapat az 5. helyen zárt a nemzetek versenyében! Gratulálunk minden versenyzőnek, edzőnek! Hajrá lányok, fiúk, csak így tovább!

Brózik Boglárka sérülése kapcsán egy újabb, szavakkal le sem írható történet Valter Attilának köszönhetően. Bogi háta szerdán beállt, fájdalmas volt számára minden mozdulat.

Ahogy korábban már beszámoltam róla, Valter Attila nyomonköveti (!) a magyar csapat andorrai jelenlétét, így amint értesült Bogi problémájáról azonnal értesítette és megkérte a saját terapeutáját, hogy segítsen. A terapeuta eljött hozzánk külön (!) szerda este és mindent megpróbált, hogy Bogi a záróversenyére megfelelő állapotba kerüljön (az első futam előtt úgy is tűnt, hogy minden rendben lesz), azonban valószínűleg a terhelés, egy rossz mozdulat újból előhozta a fájdalmat, így az edzői csapat jobbnak látta nem kockáztatni, Bogi a 2. futamban már nem állt rajthoz. Fő az egészség és a biztonság, a legjobb döntés született a versenyző érdekében!

Valter Attilának köszönünk mindent!

Az Andorrán induló magyar serdülő alpesi síválogatott tiszteletbeli tagjának fogadtunk, így a nemzetek versenyében elért 5. helyezésnek te is részese vagy, Attila!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.