A lányok óriás-műlesiklásban álltak rajthoz az alpesi sívilágbajnokságon Franciaországban. Polányi Lili a 46. lett, míg Harmati Virág az 51. helyen zárt. Szepesi Bertold szövetségi kapitány a következőképpen értékelt:

 „Tisztesen helytálltak a lányok, mind Polányi Lili (46.), mind Harmati Virág (51.), aki sérülésből jött vissza. Nehéz tűzésű volt a pálya, melyen két nagyobb letörés is nehezítette a sízők dolgát. A mezőny több mint egyharmada kiesett, de a mi két lányunk leküzdötte magát.”

Az ifjúsági olimpián szereplő Körtvélyessy Dórát is nevezte a síszövetség, de sajnos nem indulhatott el a versenyen, miután a csütörtöki edzésen elesett, és kisebb agyrázkódást szenvedett. Így ki kellett hagynia a mai GS-t, és a szombati szlalom versenyen való indulása is kérdésessé vált.

„Dóri a tegnapi edzés egyik futamában nagyot esett, és a fejét is megütötte, ami miatt szédült. Orvoshoz vittük, aki megállapította, hogy enyhe agyrázkódása volt. Ma reggel sem érezte teljesen jól magát, ezért egészségügyi okokból nem indítottuk el a GS versenyen. Az orvos is azt javasolta, hogy ha nincs jól, ne erőltessük a versenyzést. A holnapi indulása is bizonytalan, reggel döntünk. Addig is figyelemmel kísérjük az állapotát” – tette hozzá a kapitány.

A férfiak ma szlalomban csaptak össze, a 145 fős mezőnyben négy magyarral. Az első menetet Úry Bálint, Trunk Tamás és Szabó Szélyes Szilárd eredményesen hozta, míg Hozmann Rudolf kiesett. Végül erre a sorsra jutott a második futamban Úry és Trunk is, egyedül Szabó Szélyes Szilárd hozta a futamot, és az 57. helyen zárt. A pálya alaposan kifogott a mezőnnyel, a 145 sízőből csupán 70. tudta befejezni a versenyt.

„Bálint jót ment az első futamban, pechére a 33. helyen futott be, 1 tizedre volt a fordítástól, ami sokat segített volna a folytatásban. A másodikban sajnos kiesett Trunk Tamással együtt. Az első futamban egy jó első szakasz után Hozmann Rudi is búcsúzott. Egyedül Szabó Szélyes Szilárd hatalmasat küzdve fejezte be a versenyt U 18-as sízőként „ – mondta Szepesi Bertold.

Szombaton párhuzamosan bonyolítják le a vébé két utolsó versenyét. A lányoknál szlalomban Polányi Lili és Harmati Virág bizonyíthat. Körtvélyessy Dóra indulásáról reggel dönt a stáb.

Úry Bálint, Bányai Attila és Szabó Szélyes Szilárd képviseli a magyar színeket a fiúk óriás-műlesikló versenyében.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.