Az utolsó, szombati versenynapon a lányok számára szlalom futamokat rendeztek a junior alpesi sí-világbajnokságon. Három sízőnk állt a rajba, Polányi Lili, Harmati Virág és Körtvélyessy Dóra is, aki a csütörtöki kisebb agyrázkódását követően vállalta a szereplést. A pálya alaposan kifogott a mezőnnyel, a versenyt csupán 44-en fejezték be, 56-an kiestek. A magyar sízők az első futamban búcsúztak.

A lányok versenyével párhuzamosan zajlott a fiúk óriás-műlesiklása a világbajnoki címért, hatalmas, 152 fős mezőnnyel. A 91 kieső is mutatja a pálya nehézségét, amit a mi három versenyzőnk is megtapasztalt. Úry Bálint és Bányai Attila az első futamot nem tudta befejezni. Szabó- Szélyes Szilárd sikerrel vette az elsőt, de a második futam tűzése rajta is kifogott.

Szepesi Bertold, szövetségi kapitány értékelése:

„A pályatűzés nagyon trükkös volt, különösen az első futamban. Két letörés volt, Bálint a másodiknál esett ki, közvetlenül ment rá az egyik átcsúszóra, a letörés meg kicsit elemelte, és onnan nem tudta bevenni a kaput. Pedig a részidői nagyon biztatók voltak, 19. körüli pozícióban volt. A felső szakasz Bányai Attilának is jól sikerült. A második lapos szakasz végén akadt bele az egyik karja a kapuba, az kifordította, és már nem tudta bevenni a következőt. Szabó-Szélyes Szilárd 109-es rajtszámmal indult, és leküzdve magát a pályán a 61. helyen zárt. A második menetben azonban kiesett. Sok nagy nevű korosztályos síző is elszállt. Péntekről szombatra az időjárás melegedett, és nem tudott annyira kifagyni a pálya, amennyire a korábbi napokban, és nem is tartotta magát. Ez is nagyban befolyásolta a verseny kimenetelét.
Körtvélyessy Dóra jobban érezte magát, így szülői hozzájárulással elindult szlalomban. Virágnak sok edzőnap kimaradt a sérülése miatt, és ez egy másik szint, Európa-kupa színvonalú pályákról beszélünk mind a nehézséget, hosszúságát, mind a tűzését tekintve. Ezt leszámítva Polányi Lili és Harmati Virág egész jól helytálltak óriásban, a szlalomban meg benne van, hogy kiesik az ember. Ez nem volt egy sikeres nap, de legalább senki sem sérült meg.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.