A legrangosabb serdülő versenyen vett részt a magyar serdülő válogatott az olaszországi Alpecimbra versenyen. A válogatott tagjai mind helyt álltak, tudásuk legjavát hozták.

Pecsenka Sára és Gödri Miklós jóvoltából pontokat gyűjtött Magyarország a hétvégi nemzetközi serdülő kupán, az Alpecimbrán Olaszországban. A serdülő válogatott két szálláson lakott, Vági Zoltán, Halmágyi Zoltán serdülő koordinátor segítségével az U16-s, míg Budai Balázs az U14-s sportolókkal foglalkozott a versenyeken. Budai Balázs, csapatvezető-edző foglalta össze a magyar fiatalok eredményeit:

„Az olasz túra előtt a csapat egyik része Grebenzen-en versenyezett és edzett, majd onnan indul el az Alpecimbrára, a másik része egyenesen az andorrai Trofeo Borrufa nemzetközi gyerekversenyről érkezett. A helyszínen a versenyt megelőző napon szlalom és óriás edzéseket tartott a csapat.

Az Alpecimbra első napján az U14-esek GS-ben, míg az U16-os korosztály nevezői szlalomban bizonyíthattak. A legjobb százalékos eredmény Pecsenka Sára nevéhez fűződik, aki 30. helyezett lett 7,7% - os teljesítménnyel. Ő volt a magyar csapatban a legeredményesebb lány a 60 induló közül.

A fiúknál Schneider Brúnó 27. helyezéssel és 10,2 %-kal zárt, így a magyar csapat fiú tagjai között a legjobb versenyző lett. A kategóriában 112 versenyző indult, Major Noel 32. lett.

A lányok U16 SL versenyében Szalay Laura és Molnár Zara sajnos kiesett.

Erőteljes felmelegedés kezdődött a 2. versenynapon, és ez a pálya minőségére is kihatott. A szervezők úgy döntöttek, hogy az U16 óriás-műlesiklásának a második futamába a rajtlista szerinti 50%-a mehet az indulóknak. Így nem jutott be Kóka Ádám (75.) és Molnár Zara (53., aki 1 hellyel maradt le), valamint Szalay Laura sem. Schneider Brúnó és Major Noel az első futamban a 41 és 45. helyen végeztek remek helytállással (4 és 6% között), de sajnos kiestek a 2. futamban.

Az U14-es szlalom versenyen Pecsenka Sára a 14. lett, 6,4%-os eredménnyel, ami 4 pontot ért. Gödri Miklós a 23. helyen végzett és 1 pontot szerzett. Testvére, Tamás kiesett.

Az Alpecimbra a világ legnagyobb serdülő versenye, melyre 43 ország nevezte sízőit. Alapvetően nehéz verseny, mert erős mezőny gyűlik össze, itt olyan sízők méretik meg magukat, akik közül a jövő világkupa versenyzői kerülnek majd ki. Mind fizikálisan, mind fejben nehéz helytállni, a magyar fiatalok jól megfeleltek. A következő viadal a Skofja Loka lesz Szlovéniában. A horvátok ugyanezen a helyszínen rendezik Zágráb helyett az azt követő nemzetközi serdülő versenyüket is. Sok gyerekkel utazunk, összesen 16 fővel.

Az Alpecimbrán összesen 5 pontot szereztünk. Az év végére kialakul egy lista, amely arról ad információt, hogy hány pontot szereztek az egyes országok."

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.