A magyar biatlon utánpótlás válogatott tagjai az észtországi Ifjúsági és Junior Világbajnokságon vesznek részt február 23. és március 2. között Észtországban. A 8 fős magyar csapatot Muskatal István és Pónya Sára edzők vezetik. Az eddigi eredményekről Pónya Sára küldött összefoglalót.

Az első versenyszám egy vegyes váltó volt, ahol szép lövészetekkel és jó futóidőkkel a 26. helyet szerezték meg a versenyzők (Holló Martin, Kunos László, Bozóki Laura és Gaál Dóra). A lány csapat tagjai közül Bozóki Laura, akinek az egyéni versenyszámban a leggyorsabb volt a lövészete a teljes mezőnyből, 70%-os találattal a 75. helyet sikerült megszereznie, ezzel közel a mezőny 1/3-át megelőzte. A sprinten 1,2 hibával 85. helyen végzett. A lányok csapatát gyarapította továbbá Benyovszky Lili is, aki először vett részt IBU által szervezett versenyen, ezzel együtt először kellett fegyverrel a hátán versenyeznie. A 6 km-es sprint számon bemutatta pontos lőtudását 0 és 2 lövő hibával, amellyel a 95. helyen végzett. A lányok közül Gaál Dóra is hatalmasat küzdött, a megbetegedése ellenére is elindult a sprint versenyszámon és a 99. helyezést sikerült megszereznie. A fiú válogatottból Kunos László az egyéni 12,5 km-es versenytávon bámulatos 90%-os lövészettel, 1,0,1,0 lövő hibával a 86. helyen végzett, ezzel az első helyet megszerezve a magyar indulók közül, sprint számban pedig a 103. helyen végzett. Besze Dániel mind a két versenynapon egy szép futással az egyéni versenyen 100., sprinten pedig a 104. helyen végzett. "A sprinten kifejezetten élveztem a futást, aminek nagyon örülök, jó érzés volt versenyezni" – mondta a verseny után.

Holló Martin az egyéni versenyen a 106. helyen végzett, míg a sprinten 3 hibával és egy jó futással a 96. helyet szerezte meg, a magyarok közül első helyen a mezőnyben. "A futásban mindent kiadtam magamból, illetve a 0 hibás lövészetet nagyon jónak és stabilnak éreztem" – értékelt Holló Martin.

Szőllős Dánielnek az egyéni 12.5 km-es távon leesett a vércukorszintje, azonban ennek ellenére is a 107. helyen fejezte be a versenyt. A sprinten egy nagyon szép futással a 109. helyet sikerült megszereznie. " Az egyéni versenyen sajnos a 4. körben elkezdtem szédülni, de ezt leküzdve folytattam a versenyt, a sprinten a futást tekintve mindent kiadtam magamból." – mondta Szőllős Dániel.

Handzó Tamás a Juniorok között indult, ahol az egyéni szám már 15 km, itt a 102. helyet küzdötte ki magának, a 10 km sprinten pedig egy nagyon szép álló lövészettel és egy szép futással a 101. helyen végzett. " A futást egész jónak éreztem bár lehetett volna jobb is. A lövészettel elégedetlen vagyok, de tudom, hogy ennél jobbra is képes vagyok. A sprint versenyen próbáltam jobban oda figyelni a technikára, ami véleményem szerint sikerült, jobb volt az eddigieknél. Büszke vagyok az álló lövészetemre, ami plusz motivációt adott így az utolsó körön mindent beleadva mentem."  - nyilatkozta Handzó Tamás.

Edzői részről azt látom, hogy a gyerekek minden tőlük telhetőt beletesznek a versenyfutás és a lövészet részébe egyaránt, ez nyilván egy összetett sportág, és nem működik egyik a másik nélkül, nehéz eredményben előrébb lépni hogyha nincs ez a kettő összhangban. A versenyzők próbálják figyelni a javaslatainkat, a fejlődés azonban egy hosszú folyamat. Én személy szerint elégedett vagyok a versenyzőkkel, ahogy dolgoztak, koncentrálnak és ahogyan próbálják megfogadni a tanácsainkat. Még 2 versenyszám van hátra a VB-n, egy fiú és egy lány váltó március 1-én, izgatottan várjuk mit hoz ez a verseny. Az eredmény összefoglalót egyik versenyzőnk, Handzó Tamás írta, aki saját motivációjából szívesen foglalkozik elemzéssel és cikk írással, ezúton is köszönjük neki.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.