A műlesikló számot rendezte meg a síszövetség a felnőtt és az ifjúsági mezőny számára csütörtökön az alpesi síbajnokságon Grebenzenben. Szepesi Bertold szövetségi kapitány tudósított a helyszínről.

A nőknél Tóth Zita hozta a formáját, és magabiztosan győzött a felnőttek között. A tavalyi bajnok Hozmann Szonja, aki sérüléséből nem régiben tért vissza, még nem tudott elindulni az OB-n. A dobogó második fokára Majtényi Hanna, míg a harmadikra Szalay Laura léphetett fel.

Az ifjúságiaknál ugyancsak magabiztos versenyzéssel nyert Körtvélyessy Dóra, Pászka Mikolt Anna és Kovács Blanka előtt.

A férfiak versenyében az első futam után Trunk Tamás vezetett, de a másodikban egy komolyabb rontása volt a második törésen, és ez a győzelmébe került. Végül győzött a rutin és a tapasztalat, Kékesi Márton lett az országos bajnok. Úry Bálint a felnőttek között a 3. lett, viszont az ifjúsági korcsoport versenyében nem talált legyőzőre. A fiatalok is jól teljesítettek a Schneider fivérek igen szép eredményeket értek el, Milánnak sikerült első éves ifiként a 3. helyet megszereznie, és a 2. futamban neki sikerült a leggyorsabbnak lennie. Hozmann Rudi lett az ifjúsági verseny 2. helyezettje.

Küzdős verseny volt a mai a nehéz körülmények miatt, mivel nagyon olvadt a pálya a melegben, de jó hangulatban teltek a futamok. Pénteken óriás-műlesiklásban mérik össze tudásukat a sízők, amennyien az időjárási körülmények engedik a versenyrendezést.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.