Múlt héten a Francia Nemzeti Bajnokságon versenyeztek a síkrosszos lányaink. A Les Saisies síterepen megrendezett versenyen a Világkupa jelenlegi összetett 2. helyezett Marielle Bergerrel küzdhettek versenyzőink egy heatben. A korlátozott látási viszonyok nehezítették az amúgy is igen technikás pályán a célba érkezést, kevés sportoló húzta ki esés nélkül a nap végéig, többen már a training menet után feladni kényszerültek a versenyt.

A két magyarnak sikerült a pontjavítás, Szeghalmi Fanni 7. helyezésével első alkalommal ért el száz pont fölötti eredményt 104.4 pont, míg Tymcyna Dóra 10. helyezésével 75.4 pontot gyűjtött.

Dóri korábbi alpesi pontjavításának köszönhetően az EK sorozatban is rajthoz állhatott, így első alkalommal fordulhatott elő, hogy két magyar versenyző neve szerepelt a rajtlistán, ráadásul a pontszerzés is sikerült.

Síkrosszos versenyzőink szépen fejlődnek és hozzák az eredményeket is. A szezon végére még hátra van az Ifjúsági Világbajnokság, amit a svédországi Idrében rendeznek.

Fanni szereplése kérdésessé vált, csak itthon derült ki, hogy törött hüvelykujjal versenyzett napokig. Műtét vár rá, majd a rehabilitáció függvényében dől el, fog-e még idén versenyezni.

A freestyle szakág növekszik, így biztosan lesz resztvevőnk az ifjúsági világbajnokságon.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.