A Sportszülők Akadémiája harmadik esemény március 18-án 18-20 óráig lesz a Magyar Sport Házában és online a MET YouTube csatornáján. A téma a versenysportolóvá, élsportolóvá válás, „A kiválasztásról az olimpiai dobogóig”.

A rendezvény előadója Prof. Dr. Géczi Gábor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem intézetvezető egyetemi tanára, 44 x-es válogatott jégkorong kapus. Géczi Gábor kiváló szakértője a „Hosszútávú Sportolófejlesztési Programnak”, amelyet a magyar származású, Kanadában élő sporttudós Balyi István alkotott meg. Ez a program bemutatja, hogy kisgyermek kortól kezdve melyik életkorban milyen képességeket és készségeket kell fejleszteni ahhoz, hogy valaki ügyes gyerekből sportolóvá, sportolóból élsportolóvá, élsportolóból akár olimpiai bajnokká váljon. Hasznos információ lehet a sportszülők részére, hogy korosztályonként milyen nagyságú és típusú terhelést, képzést kapnak a gyerekek, hogy lehet segíteni az ehhez történő alkalmazkodásukat. 

Az előadást követően kerekasztal beszélgetés lesz olyan volt élsportolókkal, akik eljutottak az olimpiai dobogóig. A kerekasztal beszélgetés résztvevői:

Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok (Sydney, Athén, Peking) vízilabdázó, Kökény Bea olimpiai második és harmadik helyezett, világbajnoki második helyezett, Európa-bajnok kézilabdázó és Imre Géza olimpiai második és harmadik helyezett, Európa- és világbajnok vívó. A kerekasztal beszélgetés során mindhárom kiválóság elmondja, hogy a kezdetektől milyen út vezetett az olimpiai dobogóhoz, az olimpiai bajnoki címhez és milyen szerepet játszottak a szüleik és a környezetük a sikerekhez vezető úton. Dr. Kiss Gergely jelenleg a „Nagy Sportágválasztó” kommunikációs igazgatója. Ebben a minőségében hasznos tanácsokkal, információkkal láthatja el a sportszülőket a gyermekük számára legalkalmasabb sportág kiválasztásának folyamatában.

A kerekasztal beszélgetés moderátora Csisztu Zsuzsa, a Sport Rádió műsorvezetője, aki maga is tízszeres magyar bajnok, háromszoros mesterfokú bajnok, Európa- világ- és olimpiai bajnoki helyezett tornász volt.

Regisztrálni csak a személyes részvételhez kell a Magyar Edzők Társasága honlapján: magyaredzo.hu. A MET YouTube csatornáján a rendezvény csatlakozási linkje regisztráció nélkül, szabadon elérhető.

Forrás: Magyar Edzők Társasága

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.