Sportágspecifikus dietetika - ezzel a címmel tartott előadást Körösi Éva, a Nemzeti Sportügynökség dietetikusa a Magyar Sí Szövetség szervezésében. Az előadás célközönsége elsősorban a Héraklész programban résztvevő sportolóink voltak, de a szövetség lehetőséget biztosított arra, hogy ez a rendezvény egy nyílt nap legyen. Így az előadáson megjelent több érdeklődő szülő és néhány egyesületi képviselő is. Az előadás népszerűnek bizonyult, csaknem 30 fő vett részt.

„Fontosnak tartjuk a témát, hiszen a dietetika a sport jelentős részét képezi. és a versenyzők is érdeklődnek iránta. Az előadás során nagyon sok hasznos információ hangzott el a táplálkozás vonatkozásában a hallgatóság számára. A versenyzők közül kevesen akadtak olyanok, akik pályafutások során igénybe vették volna táplálkozástudományi szakember segítségét. Bízom benne, hogy ez az előadás hozzájárul majd ahhoz, hogy sportolóink a felkészülésük részeként ahogy az edzéseiket úgy a táplálkozásukat is tervezik dietetikus javaslati alapján” – mondta Szőcs Emőke, északi szakágvezető.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.