A Magyar Sí Szövetség évi rendes küldöttgyűlését bonyolította le május 29-én, a Magyar Sport Házában. A küldöttek elfogadták az elnöki beszámolót, az alpesi és északi szakág beszámolóját, az ellenőrző bizottság beszámolóját, valamint a könyvvizsgálói jelentést is. A 2023. évi gazdasági beszámolót és a 2024. évi tervezett költségvetést azonban nem, így 30 napon belül újabb küldöttgyűlést hív össze a Magyar Sí Szövetség. Alelnököt is választottak a tagok, miután Illés Tamás lemondott posztjáról. Az új alelnök titkos szavazás után Dr. Vámos Attila lett.

A küldöttgyűlésen az elnökség indítványára idén is díjat adtak át három, a sísportért tevékenykedő sporttársnak, és a legeredményesebb egyesületnek, valamint életműdíjjal ismertek el három egykori sportvezetőt. A díjazottakról szóló cikkünk itt olvasható.

 A küldöttgyűlés tagjai megemlékeztek a közelmúltban elhunyt nagyszerű sportemberekről is, köztük az egykori főtitkárról, Holéczy Tiborról.

A Magyar Sí Szövetség elnökségének mandátuma 2024 szeptemberében lejár, amikor is tisztújító küldöttgyűlést tart majd a szervezet. Dr. Fürstner József elnök a küldöttgyűlésen bejelentette, hogy nem jelölteti magát újabb ciklusra, így szeptemberben a tagság új elnököt és elnökséget választ. Az Európai Sí- és Snowboard Szövetségben az alelnöki címet még 2 évig betölti.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.