A szuper sprint versenyszámmal startolt el a világbajnokság csütörtökön. Az első nap történéseiről Gál Ágota küldött beszámolót.

A junior férfi versenyzők délelőtt, míg a nők délután versenyeztek. Mi mindkét nemben érdekeltek voltunk. Az IBU igyekszik látványossá tenni a televíziós közvetítés és a közönség számára a versenyszámokat.

A szuper sprint mind a lövészetben, mind a futásban "maximális' gyorsaságot követel a rövid 3 x 1500 méteres távon, a fekvő és álló lövészettel. Míg tavaly 20mp egyéni indítással zajlottak a szuper sprint számok, addig itt Észtországban 4 csoportba sorolták a versenyzőket és a csoport tömegrajtban indult, ami fiatal versenyzőinknek nagy kihívást jelentett. A 4 csoportból 6-6 fő jutott tovább, és a csaknem 80 főből még 6 biatlonos bekerülhetett a 30 fős fináléba, mind ez a fiúknál szakadó esőben. Nincs verseny tapasztalatunk ebben a számban, ami az eredményekben is megmutatkozik. A hibák átbeszélése után várjuk a következő megmérettetést, amely a sprint verseny lesz.

A magyar csapat tagjai: 

felnőtt - Pónya Sára
Junior:
Csikász Panni
Laczkó Lara Vanda
Bozóki Laura
Szőllős Dániel
Nagy Vilmos
Kis Benedek Márk
Kunos László
Besze Dániel
Handzó Tamás
Edzők: Gál Ágota és Gyallai Soma

 

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.